Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Лудогорец не се нуждае от селекция за Европа

Лудогорец не се нуждае от селекция за Европа

27-04-2016 Георги ВАС??ЛЕВ, специално за „Тема Спорт“

Лудогорец бе??е по-спокойния отбор на „Герена“. Не казвам, че не са се напрягали, но не бяха напълно отдадени на мача. През голяма част от времето парираха усилията на Левски и не им бе??е толкова трудно да го направят. Двубоят има??е допълнителна тръпка и енергия, която изостри вниманието и като че ли идеята бе да се види кой е по-силния независимо от класирането. В крайна сметка подреждането говори съвсем друго – крещящо превъзходство на Лудогорец. Те искаха да докажат срещу Левски, че са над тяхното ниво. Преди почивката сините имаха повече инициативата, но не се получи двубоят, който хората очакваха. ??ма много нулеви резултати, които са изпъстрени с положения, но този мач не бе в тон с обстановката и атмосферата създадена на стадиона. Усетих, че идеята на Лудогорец е да се докажат и да не допуснат да ги победят.
Оттук нататък клубът трябва да мисли за бъдещето и Европа. Амбицията им ще бъде в последните мачове от първенстовото да завър??ат подобаващо като ??ампиони, но и да създадат предпоставки да не се допусне гре??ка в евротурнирите. Много неща откъм селекция вече са изчистени. Не е необходимо и да правят такава. Ако някъде сбъркаха миналото лято бе точно заради големия ??ум и многото хора, които привлякоха и факта, че освободиха футболисти, които бяха сработени с останалите. Сега година по-късно имат облик и са нужни само леки корекции, за да може да се направи следващата крачка.
Въпреки това е дискусионно дали Лудогорец е научил урока от преди година. В на??ето първенство те не могат да изпитат сто процентова ангажираност. Въпросът е дали ще се оттърсят от руслото, с което се играе в А група. Вярно е, че ги чакат уж отбори от Азербайджан, Молдова, но не личи, че имаме предимство, ако въобще имаме. Трябва да се внимава. С оглед възможностите им, трябва да поемат по-голяма отговорност и да излязат на обороти още в първия мач от Шампионската лига. Плановете им за евротурнирите обаче е нужно да са съобразени с ту??иране на скучната на??а действителност и влизане на скорост в Европа.