Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

11-01-2018 Любо обяви начало на промяната в БФС

Любо обяви начало на промяната в БФС

11-01-2018 Тема спорт

Един от кандидатите за президент на БФС Любослав Пенев представи екипа си и програмата си.

Ел Голеадор даде пресконференция в БТА и призова ЦСКА да обяви кой ще подкрепят на предстоящи Конгрес през февруари.

Пенев заяви, че в ??зпълкома няма да присъства президенти на клубове, както и че предвижда 10-годи??на стратегия за развитието на футбола у нас.

Ето какво каза Пенев:

"Когато станах селекционер, казах че сме на дъното. Сега сме на дъното на това дъно, ако ме разбирате. Обещах преди време, че ще се работи много. Управляващите в БФС обаче изхвърлиха всичко постигнато на боклука.

Това е част от моя екип. Футболният съюз в момента е с върха надолу. Трябва да я обърнем. Във всеки екип ще има висококвалифицирани специалисти.

Зад мен не стои абсолютно никакъв кръг. Квадратчета, триъгълничета няма. Ще разберете останалите хора кои са, когато ви представя нови ??зпълком. Новият професионален проект ще бъде съставен от стратегия - за 3, 7 и 10 години. Преди време в Америка ре??иха, че ще развиват футбол. ?? си съставиха 10-годи??на стратегия. Сега се правят някакви сметки за 4 години. А чакахме 14 години за една база. Ако е така - да сгъваме цирка.

Апелирам всички хора, които се скриха, да вземат да се покажат отново.

ЦСКА още не е обявил своята позиция. Пред феновете свалям ??апка. Сега е битката. Който иска да бъде част от промяната - да помага. Но честно и демократично.

Стратегията е съставена от компоненти. Всички налични, които ще обсъдим с екипа ми. На него ще имам пълно доверие. Голямата отговорност не ме пла??и.

Ще има корекции в таксите на клубовете. В ??зпълкома няма да има президенти и собственици. ??наче се получава конфликт на интереси. Ще има и такси, които ще бъдат премахнати. Въвежда се система за електронно картотекиране. Няма да ми разнасяте някакви списъчета.

БФС ще работи с държавата. С министерствата, общините, кметовете. Надявам се и министърът да не взима страна. Лека забележка си позволявам.

Ще поискам парцел за нов стадион. Чисто футболен стадион. ??маме и проект за две нови бази.

??скам ограничаване на броя чужденци, използвани от клубовете. Шампионът от последните години в България какъв принос има за националния отбор? Не се сещам. Трябва да си развиваме българчетата. ??наче не им обръщаме внимание, заради чужденците.

Представители на футболните отбори обикалят по общини и запла??ват футболните клубове. Аз ще работя с клубовете, но чрез правила. А не по други начини. Ще има конкуренция. Високо ниво. Нови правила и норми. Тези на УЕФА, Ф??ФА и КАС.

Спонсорират се някои клубове, за да гласуват. С по 300-400 лева... Толкова ли струва един отбор? Толкова ли струват на??ите деца? На тази база ли ще стъпим, з ада изградим сериозен футболен съюз, ??ампионати и отбори?

Ред, дисциплина и организация! Това трябва да има. Не ме интересува кой какъв директор е и какво бил постигнал във футбола. Важното е какво правим сега. ??скам да построим небостъргач! Висок и здрав. Защото футболът ни е ръждясал. Всичко трябва да се случи сега", коментира Пенев.