Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

11-01-2018 Любо обяви начало на промяната в БФС

Любо обяви начало на промяната в БФС

11-01-2018 Тема спорт

Един от кандидатите за президент на БФС Любослав Пенев представи екипа си и програмата си.

Ел Голеадор даде пресконференция в БТА и призова ЦСКА да обяви кой ще подкрепят на предстоящи Конгрес през февруари.

Пенев заяви, че в Изпълкома няма да присъства президенти на клубове, както и че предвижда 10-годишна стратегия за развитието на футбола у нас.

Ето какво каза Пенев:

"Когато станах селекционер, казах че сме на дъното. Сега сме на дъното на това дъно, ако ме разбирате. Обещах преди време, че ще се работи много. Управляващите в БФС обаче изхвърлиха всичко постигнато на боклука.

Това е част от моя екип. Футболният съюз в момента е с върха надолу. Трябва да я обърнем. Във всеки екип ще има висококвалифицирани специалисти.

Зад мен не стои абсолютно никакъв кръг. Квадратчета, триъгълничета няма. Ще разберете останалите хора кои са, когато ви представя нови Изпълком. Новият професионален проект ще бъде съставен от стратегия - за 3, 7 и 10 години. Преди време в Америка решиха, че ще развиват футбол. И си съставиха 10-годишна стратегия. Сега се правят някакви сметки за 4 години. А чакахме 14 години за една база. Ако е така - да сгъваме цирка.

Апелирам всички хора, които се скриха, да вземат да се покажат отново.

ЦСКА още не е обявил своята позиция. Пред феновете свалям шапка. Сега е битката. Който иска да бъде част от промяната - да помага. Но честно и демократично.

Стратегията е съставена от компоненти. Всички налични, които ще обсъдим с екипа ми. На него ще имам пълно доверие. Голямата отговорност не ме плаши.

Ще има корекции в таксите на клубовете. В Изпълкома няма да има президенти и собственици. Иначе се получава конфликт на интереси. Ще има и такси, които ще бъдат премахнати. Въвежда се система за електронно картотекиране. Няма да ми разнасяте някакви списъчета.

БФС ще работи с държавата. С министерствата, общините, кметовете. Надявам се и министърът да не взима страна. Лека забележка си позволявам.

Ще поискам парцел за нов стадион. Чисто футболен стадион. Имаме и проект за две нови бази.

Искам ограничаване на броя чужденци, използвани от клубовете. Шампионът от последните години в България какъв принос има за националния отбор? Не се сещам. Трябва да си развиваме българчетата. Иначе не им обръщаме внимание, заради чужденците.

Представители на футболните отбори обикалят по общини и заплашват футболните клубове. Аз ще работя с клубовете, но чрез правила. А не по други начини. Ще има конкуренция. Високо ниво. Нови правила и норми. Тези на УЕФА, ФИФА и КАС.

Спонсорират се някои клубове, за да гласуват. С по 300-400 лева... Толкова ли струва един отбор? Толкова ли струват нашите деца? На тази база ли ще стъпим, з ада изградим сериозен футболен съюз, шампионати и отбори?

Ред, дисциплина и организация! Това трябва да има. Не ме интересува кой какъв директор е и какво бил постигнал във футбола. Важното е какво правим сега. Искам да построим небостъргач! Висок и здрав. Защото футболът ни е ръждясал. Всичко трябва да се случи сега", коментира Пенев.