Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Люпко почти не разчита на новите

Люпко почти не разчита на новите

13-08-2019 Виктор ГЕЦОВ

Маратонът за ЦСКА продължава с пълна сила този четвъртък с реванша срещу Заря Луганск. Големият въпрос в тази ситуация е докога могат да издържат червените на темпото. Срещу Лудогорец след 70-ата минута се видя, че въздухът на футболистите вече не стига и те имаха затруднения да са равностойни до края. А какво ще стане, ако в Украйна се наложи да се играят продължения?
ЦСКА нямаше да има проблем с физическите сили, ако използваше по-широка група футболисти. Ситуацията обаче е такава, че Люпко Петрович почти не разчита на новите попълнения. Той като че ли вече напипа стартовите 11, които се повториха в двубоите със Заря и Лудогорец. А почти сигурно ще са същите и на реванша в Украйна. Но за колко минути ще имат сили да играят на пълни обороти?!
От многото привлечени през лятото със статут на титуляри са единствено Занев и Албентоса. Родният бранител даже не е и нов, защото той тренира с отбора още от началото на април. Испанецът пък бе последното попълнение, но почти веднага влезе като титуляр. Още по-впечатляващото е, че той почти не показва признаци на умора, въпреки че натрупа 390 минути срещу Ботев Вр, Лудогорец, реванша с Осиек с продълженията и двубоя със Заря. А Албентоса не беше играл 7 месеца, преди да премине в ЦСКА!
В същото време футболисти като Кери, Давидов и Уот, които са в отбора още от началото на подготовката, почти не получават шансове за изява сред 11-те при Люпко. Давидов отдавна е пратен в трета глуха, Кери се представя посредствено, Уот не показва нищо, с което да вдигне нивото на отбора. Фабрини получава възможности като титуляр, но и за него не може да се каже, че е заслужил място сред 11-те. В Разград най-после направи това, което се очаква - тънък извеждащ пас. Соломон-Отабор също не се ползва с високо доверие. Самият Люпко си призна, че разчита на едва 15-16 играчи и допълни, че по-сериозни ротации в състава може да доведат до лоши резултати. И тук идва въпросът - каква бе ползата от мащабната селекция през лятото?