Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Майкъла: Всичко е заради базите

Майкъла: Всичко е заради базите

08-04-2017 Тема спорт


Бив??ият футболист и директор на ЦСКА Георги ??лиев говори пред „Тема Спорт” по повод ремонтите в Панчарево и търга за активите на фалиралото дружество. Майкъла е посетил базата край София преди няколко дни и сподели пресни впечатления от видяното.
„За първи път от 35 години насам виждам да се работи сериозно по Панчарево. ЦСКА заслужава такава база. Но по стара на??а традиция ремонтите не се оценяват подобаващо от повечето хора. Гледат някак снизходително и не признават усилията на Гри??а Ганчев. А на Панчарево се извър??ва прекрасен ремонт, влагат се стра??но много средства и след около година ЦСКА ще има фантастична база. Радвам се, че най-после се намери някой, който да възстанови това, което бе??е едно време. Аз съм свързан с Панчарево още от създаването на базата през 1980 г. Но след това над 35 години никой нищо не пипна. Сега обаче е много по-различно. А радващото е, че се дават пари за бъдещето, вместо за цял отбор чужденци със сочни комисиони”, коментира Майкъла.
„?? още нещо - струва ми се, че е много по-добре парите за търга да бъдат инвестирани в Панчарево. За какво да дава?? най-малко милион и ??естстотин хиляди само заради някакъв символ?! ??ма далеч по-смислени начини, по които могат да се използват тези средства, вместо да се дават напразно”, отчете ??лиев.
„Станаха циркове около търга. Според мен цялата работа и борба е за това кой ще получи базите. Нека от министерството да излязат и да кажат дали който вземе емблемата, ще вземе и базите. Това е изключително важно да се уточни и ми се струва, че точно тук е разковничето в цялата ситуация. ??наче не съм изненадан от това, което се случи на 30 март. Феновете на ЦСКА обичат клуба си и са готови да го пазят до последно”, добави ??лиев.
„ЦСКА може много повече на терена. Дано го покаже в плейофите. Но за Европа отборът трябва да се подсили задължително. Нужни са поне още три класни попълнения”, каза още Георги ??лиев.

Марков: ЦСКА върви
по правилен път

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков даде интервю за клубния сайт, в което говори по две теми. Едната бе навър??ването вчера на 35 години от паметния успех с 4:3 над Байерн Мюнхен (Марков не играе заради травма). А другата - моментното състояние на отбора.
„Мачът с Байерн се развива??е прекрасно за нас. До 18-ата минута да води?? с 3:0 на този колос бе??е нещо немислимо. Затова и публиката бе??е като хипнотизирана. Настана необичайна ти??ина на стадиона. Никой не очаква??е такова развитие. Даже Брайнтер, една от звездите на Байерн, иска??е да бъде сменен. ?? той не вярва??е какво се случва. Жалко, че тези успехи на ЦСКА, а те не бяха един и два, вече са в далечното минало”, каза Марков.
„Сега са нужни години, за да изградим наистина компетентен отбор за Европа. Този състав първо трябва да стане ??ампион, да получава непрекъснато самочувствие от мачовете във вътре??ното първенство и едва след това да показва силни резултати на международната сцена. Докато се стигне до добрите срещи в евротурнирите, е нужно време. Това е постепенен процес. Като сравним представянето и развитието на клуба преди година и сега, е очевидно, че вървим по правилния път. Така трябва да продължаваме, за да се превърне ЦСКА отново във водеща сила”, добави Марков.

Аматьори скочиха на Пената

Аматьорската формация ЦСКА 1948 публикува материал, адресиран до легендата на ЦСКА Димитър Пенев. Клубът от 4-та дивизия се е почувствал засегнат от думи на Пената пред „Тема Спорт”. Той попита: „Колко от играчите на онази формация имат по 10 мача за ЦСКА”. Очевидно е, че Пенев има??е предвид участия за представителния отбор. Но формацията си го е тълкувала по свой начин.
„Доказан откривател на млади таланти като Пената би трябвало много добре да знае кои са повечето от на??ите футболисти и къде са играли допреди няколко години. ?? все пак ще изпълним молбата му да посочим поне един на?? състезател с 10 мача за ЦСКА”, пи??ат от аматьорската формация.
След това са изброени 17 футболисти, за които е посочено колко години са били в ??колата на армейците и колко срещи са записали в детско-юно??еските формации.
Друг е въпросът, че Пената не визира кой е играл при юно??ите, а има предвид участия в първия състав.