Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Мик Шумахер:  Цел №1 е да стана  световен ??ампион

Мик Шумахер: Цел №1 е да стана световен ??ампион

30-03-2017 Тема спорт

Баща ми е най-добрият, той е моят идол, призна синът на Пилето

Синът на Михаел Шумахер не е от хората, които дават често интервюта или изявления. Напротив – кариерата на Мик се пази във възможно най-голяма сянка, като мениджърът на легендарния му баща Сабине Кем се стреми да го съхрани максимално далеч от прожекторите. Колкото и да се крие обаче, наследникът на 7-кратния световен ??ампион във Формула 1 няма как да остане незабелязан. 18-годи??ният талант стана вице??ампион в италианската Формула 4 през миналия сезон. През настоящия той ще дебютира във Ф3, където отново ще кара за италианския тим Према, чийто пилот Ланс Строл спечели титлата, а сега вече е в екипа на Уилямс във Ф1. Мик Шумахер говори пред камерата на RTL за предстоящия сезон и големите си цели.

Мик, все още няма?? ??офьорска книжка, а вече си пилот във Формула 3. Докъде я докара с изпитите?
- Действам, скоро ще взема и ??офьорските тестове.
В Швейцария, където живее??, по-различно ли става това, отколкото в Германия?
- Да, мога да получа книжка едва след като навър??а 18 години.
Какво е различното между Формула 4 и Формула 3 - това е въпрос, на който вероятно може?? да отговаря?? 10 минути. Но конкретно имам предвид, колата и начинът, по който се държи на пистата ли?
- При колата разликата не е много голяма – във Формула 4 тя пак е много бърза, но скоростта в завоите е екстремна при Формула 3 и оттам идват тези 10-12 секунди, когато караме по-бързо от Формула 4.
Това ли е най-трудната смяна на обстоятелствата за теб?
- Да, да успея да свикна с колата, за да преодолявам завоите.
Поставил ли си си цел, която иска?? да постигне?? във Формула 3 до края на годината?
- ??скам да се развия като пилот, да уча много и се надявам да пробия и да се кача максимално нагоре в класирането.
Ти си вице??ампион с Према във Формула 4. Колко важно бе за теб да направи?? тази крачка?
- Познавам екипа много добре и става дума за логична крачка напред с Према. Те са професионалисти и от много години печелят. Намирам, че това е перфектният път.
Всичките ти съотборници вече наложиха солидно темпо, Максимилиан (Гюнтер) е вице??ампион от миналата година. Може?? ли да се придържа?? към него - имам предвид и двамата сте от Германия и въобще като цяло как би оценил екипа си?
- ??маме много добър екип и много опитни пилоти, така че аз съм изключително щастлив, че съм в този екип. Макси, както стана дума, е вице от миналата година и имам какво да заимствам от него.
Къде конкретно са твоите силни страни? ?? съответно слабостите.
- Моята сила е в състезанието, защото двубоите гума до гума ми доставят голямо удоволствие и затова смятам, че имам добър общ поглед върху нещата.
Тук имаме трима пилоти, които имат известни бащи от Ф1 – Харисън Нюи, Педро Пике и ти. Мисли?? ли, че за конкуренцията е много мотивиращо да се опитат да ви оставят зад тях на пистата?
- Не мисля – ние сме пилоти и заедно, с всички останали, даваме 100% от себе си. Целта ми е да задмина всеки един от тях.
През уикенда гледа ли Ф1? ?? за кого стиска палци – за Ферари или Мерцедес?
- ?? за двата отбора. ?? двата екипа свър??иха суперработа. Ще бъде много интересно да ги гледаме как ще се представят в следващия кръг в Китай.
?? двете компании искат да те привлекат в програмата си за млади таланти. Ре??ил ли си накъде ще поеме??? ??ма?? ли план?
- Не, все още се боря сам, да видим какво ще донесе бъдещето. Нямам конкретно предпочитание, но ще избера най-доброто за себе си.
??ма?? ли идол?
- Баща ми, защото е най-добрият. Той е моят идол.
Преди прекарвахте много време на пистата за картинг. Колко сила ти дава това сега в колата?
- Много, наистина това е огромен опит, който успях да натрупам покрай него.
Баща ти е печелил 7 пъти Ф1, какви са твоите цели?
- ?? моята цел №1 е да стана ??ампион във Ф1. Гледам напред към реализирането й, когато настъпи моментът, ще бъда готов за титлата.