Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Министърът на енергетиката:  Ще продължим да финансираме Берое

Министърът на енергетиката: Ще продължим да финансираме Берое

19-01-2014 ??ван НЕЙКОВ

Нека феновете бъдат спокойни за бъдещето на клуба, каза Драгомир Стойнев

??ван НЕЙКОВ

Енергийният министър Драгомир Стойнев заяви, че Българският енергиен холдинг няма да спре спонсорството на Берое. ??здръжката на отбора бе поета от ТЕЦ “Марица-изток 2“ през септември 2011 година. Това означава, че клубът ще продължи да се радва на стабилно финансово състояние. „Спонсорството на клуба няма да бъде спряно. Така че всякакви спекулации за бъдещи проблеми по финансирането на футболния клуб трябва да бъдат заличени. Берое ще продължи да бъде подпомаган, така че феновете на отбора да бъдат спокойни и да бъдем свидетели на по-чести победи на футболния клуб“, сподели пред bTV енергийният министър Драгомир Стойнев.
Тецът в Стара Загора е под ??апката на Български енергиен холдинг (БЕХ), който е собственик на акциите на клуба. Справка във финансовите отчети и търговските регистри показва, че от 2012-а до днес енергетиката е наляла в клуба над 3 милиона лева за увеличение на капитала. През 2012-а за заплати, осигуровки, лагери, тренировки, командировки и данъци клубът е платил още почти 4 млн. лева. Тези пари са платени не от енергетиката, а от дарение и продажба на футболни и телевизионни права. За този период Берое спечели два трофея – през 2013-а вдигна Купата и Суперкупата на България.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар