Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

29-01-2020 НАП проверявала Левски

НАП проверявала Левски

29-01-2020 Тема спорт

Държавната агенция по приходите е извършила пълна проверка на Левски. Това се е случило през миналата седмица. От клуба заявиха, че ревизията е потвърдила доброто финансово състояние. Тя е показала, че няма просрочени задължения и сините се финансират прозрачно. През 2019-а пък клубът е минал пълна данъчна ревизия от НАП за периода 2013-2019 година.
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че ако Васил Божков и фирмите около него не спонсорират клуба, то той няма да функционира нормално. Наскоро бизнесменът директно заяви, че ще спре издръжката на сините, ако бъде приет определен законопроект за хазарта. Шефът е на мнение, че феновете няма как да издържат Левски, дори да се наложи акциите да преминат в техни ръце.
"Според мен клубът няма да може да функционира или поне няма да може да функционира на това ниво, на което се изисква за един професионален футболен клуб, за да може да се бори за по-челно класиране, участие в европейските клубните турнири и спечелване на отличие, което всъщност е заложено в генома на Левски", каза Колев пред dnevnik.bg. "От "Левски" се очаква да се бори за челните места, което в момента, както е поставена футболната бизнес среда, ако няма постоянно и стабилно финансиране, няма как да стане. Истината е, че парите за нормално съществуване всъщност са и повече от 1,5 милиона лева - към 2 милиона на месец. Това означава, че ако на 2-3 февруари не постъпят отнякъде 2 милиона лева, ние нито ще можем да платим заплатите на футболистите, нито ще можем да обслужим всички споразумения по просрочени задължения, които сме наследили, нито ще можем да поддържаме базата в сегашното състояние, нито ще можем да си платим режийните разходи, камо ли да продължим дългосрочната си инвестиционна стратегия. Затова според мен в момента друго решение няма. Но въпреки че бюджетираме на месечна база, Левски има дългосрочна стратегия", добави шефът.