Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

26-01-2020 НКП: Някой иска да ни хвърли в огъня

НКП: Някой иска да ни хвърли в огъня

26-01-2020 Тема спорт

Не позволявайте да бъдете използвани, призовават от най-голямата синя фракция

Снощи се проведе среща на Националния клуб на привържениците на Левски. На нея присъстваха представители на 25 фенски структури от цялата страна. Очаква се до дни организацията да излезе с обща декларация относно случващото се в клуба или пък всяка от тях да заяви сама позицията си. „Единомислие се получи относно позицията. Сега основно структурите в провинцията трябва да вземат решения дали ще застанат зад нея. Ние сме демократична структура и има различни мнения“, каза след сбирката Степан Хиндлиян.
Той посочи, че най-големият проблем на феновете е, че не са сплотени. „Синята общност беше монолитна и стабилна една седмица, което беше най-правилната позиция, но след срещата при премиера се оказа, че не е точно така. Това е основният извод от нея. От една седмица НКП в мое лице изразяваше позиция, че Левски е политически и икономически заложник, достатъчно ясно и отчетливо. Ние казахме, че заставаме зад Левски. Беше изразено същото мнение в Министерския съвет при срещата с премиера. Там бе потвърдена тезата, че Левски е заложник, но трябва да се застане зад собственика… Ние, ако застанем зад бизнеса на собственика, не влизаме ли в матрицата? Да, Левски има собственик, който не е парашутист като останалите преди него. Ако ние заставаме твърдо зад него, какво подкрепяме? Неговия бизнес интерес, а не Левски. Някой иска да ни хвърли в огъня. И тук хората трябва да преценят сами за себе си дали ще влязат по този начин в него, дали ще бъдат използвани или не. От тук нататък, който иска да ходи да се самозапалва пред Министерския съвет, да ходи – то си е за негова сметка. Има едни хора, които са много емоционални и са много на гребена на вълната. Ще им кажа следното - помислете си“, каза Хиндлиян.
„В момента всичко е игра на нерви – както има възможност да има нов Бащица още утре, така и г-н Божков и фирмите около него може да продължат да издържат Левски. Основният проблем е, че в левскарската общност има разногласия и тя не е монолитна. Винаги, когато е имало проблем, общността е била с твърда позиция. Хора, не позволявайте да бъдете използвани“, призова той.