Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

01-09-2025 НКП: Папазов е позор за Левски

НКП: Папазов е позор за Левски

01-09-2025 Тема спорт

Голям фенски фронт срещу члена на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов бе отворен вчера. Председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян заяви, че самото асоцииране на Папазов със сините е срам. Той му зададе и 4 въпроса, на които да отговори на полиграф. Питанията водят натам, че Тити се е облагодетелствал от организацията на вековния юбилей, както и че е „организирал залагания на баскетболния Левски“. Нищо чудно задаващата се война да откаже Папазов от каквато и да е роля на „Герена“.
Както е известно, в края на миналата седмица Папазов нарече Хиндлиян предател, защото той е разкрил, че взетият заем, с когото са били платени заплати на „Герена“, е от собственика на Царско село Стойне Манолов. „Дали съм предател? Не, не смятам, тъй като не съм имал ангажимент към Папазов да пазя неговите тайни. Ние сме в правото си да знаем в крайна сметка откъде се финансира Левски. Защото, когато това не е ясно, поводите за спекулации и съмнения са изключително много. Той сподели пред мен откъде са парите, след като Левски пусна съобщение, че заемът е върнат и че за него е платена малка лихва. Аз за себе си знаех, че парите в клуба са влезли през фирмата на Папазов, но не знаех откъде са. В един разговор по телефона той ми сподели откъде са. Това, което ме попита бе: „Ти какво би направил на мое място“, аз му отговорих, че първо не съм на негово място, и второ, че пътят към ада е постлан с добри намерения.
Проблемът е в начина, по който се случва това нещо. Проблемът е, че няма план как да се управлява клубът. Проблемът е, че няма план Б – какво ще се случи, ако ние не излезем от спиралата на задълженията.
Дали намирам връзка със загубата от Царско село? Не ми се ще да търся подобна връзка, но е факт, че след като с тези пари са платени заплатите, всеки има право и основание да се съмнява за себе си в резултата, независимо какъв е той. Не ме карайте да казвам, че Левски е „клекнал“ на Царско село. Казвам, че подобни мисли обаче съществуват. Аз нямам доказателство за това нещо, а и не ми се ще да бъде така. Има няколко неща, които са изключително важни и трябва да се знаят. Аз към Папазов не съм давал омерта, за да пазя тайните му. Начинът, по който той говори и асоциира себе си със 106-годишния клуб, е позор! Той казва: „Дайте ми пари и аз ще спася Левски“, „Аз исках да оправя проблемите между привържениците“. Кой си ти, че да оправяш проблемите? Той в контекста на финансовите проблеми на Левски намесва Папата, Ел Чапо, съпругата си, Георги Илиев, Делян Пеевски… Това е позор!“, заяви Хиндлиян в предаването тази сутрин по bTV.
На въпрос дали е притеснен от това, че Папазов може да продаде дяловете си на Делян Пеевски, Хиндлиян заяви: „Очевидно е способен да направи абсолютно всичко, което си е наумил. Но на този етап не ме притеснява, тъй като акциите не са в него, не са му дадени. И понеже той говори, че е готов да седне на детектора на лъжата, да му задам няколко въпроса. Доколкото ми е известно, на полиграфа се отговаря с „Да“ и „Не“. 1: „Има ли участие при загубването на титлата от Левски през 2004 година в полза на Локомотив Пловдив?“ 2: „Облагодетелствал ли се е лично финансово от организацията на 100-годишния юбилей?“ 3: „Парите, които той твърди, че е дал на Тодор Батков през 2014 година – 200 хиляди лева, негови ли са ,или не?“ 4: „Организирал ли е залагания на баскетболния Левски?“ И ще ви кажа какъв ще е резултатът. Папазов, чуй ме добре. При положения, че ти самият заяви в национален ефир, че си излъгал най-добрия си приятел, резултатите от полиграфа са ясни“, заяви Хиндлиян.
До момента Константин Папазов не е получил дял от клуба, както е обещал Наско Сираков. Онзи ден Тити обяви, че повече няма да говори на тема „Левски“, но посочи, че ще продължи да подкрепя НС и УС. Възможно е дори той да се оттегли напълно като някакъв фактор „Герена“. Преди време бившият играч на сините Калоян Стоянов-Коловати също заяви, че Папазов е позор за клуба.