Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Наско Сираков печели допитването на Божков

Наско Сираков печели допитването на Божков

22-05-2020 Янаки ДИМИТРОВ

Какво се случва с 86,6% от акциите на Левски и в чии ръце ще попаднат те? Сагата, стартирала на 13 май, когато те минаха през Министерския съвет и се озоваха на „Герена”, може би е към края си. Очаква се днес в 10:00 часа те да преминат в ръцете на легендата Наско Сираков и той да стане новият собственик на сините.
След като в сряда бизнесменът Васил Божков пусна допитване в страницата си във Фейсбук, дали да проведе “електронно гласуване за следващия притежател на дяловете”, вчера той реши да даде старт на вота. В 10:00 часа издирваният от прокуратурата бос публикува следното във Фейсбук:
„Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК Левски. Не се случи. Вие решете кой да получи собствеността. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор.”
„Номинираните” от Божков бяха изявилият желание да вземе дяловете Наско Сираков, баскетболният треньор Константин Папазов, Тръст “Синя България” (б.р. - притежава 10% от акциите на сините) и Националният клуб на привържениците на Левски.
С опцията “възможност за свободен избор” обаче всеки можеше да издига свой кандидат и затова веднага се нароиха доста имена, които нямат нищо общо с тима от “Герена”. До снощи лидер с огромна преднина в допитването бе Наско Сираков. Към 19:30 часа Голмайстор №1 в историята на сините бе получил над 24 000 гласа. Той водеше убедително пред движещия се на второ място Делян Пеевски с около 13 500. Както е известно, депутатът от ДПС дари чрез своя фирма 500 хиляди лева на Левски. За него гласа си даде и един от лидерите на агитката на ЦСКА - Иван Велчев. Трети, с близо 2000 вота, бе премиерът Бойко Борисов. Акциите вече му бяха джиросани от Божков, но той отказа да ги приеме и призова да не го забъркват в подобни игри.
Случващото се е повече от обидно за клуба и продължава да носи болка на сините фенове, а и продължава да показва Левски в лоша светлина в световните медии.
Ще му се види ли краят днес? Снощи, малко след 18:00 часа, Васил Божков написа нов пост: „Благодаря ви за интереса, активността и най-вече за смелостта да го направите открито. Утре (б.р. - днес) в 10:00 часа ще стане ясно името на новия собственик на 86.6% от акциите на ПФК Левски”.
Ако гласуването не се промени и Божков удържи на написаното, то би трябвало след играч, капитан, спортен и изпълнителен директор Наско Сираков да стане и собственик на Левски.