Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой На Лудогорец наистина не им пука за 5-те точки аванс

На Лудогорец наистина не им пука за 5-те точки аванс

02-02-2016 Желю СТАНКОВ

Високопарните изявления от лагера на Лудогорец не спират и от Левски би трябвало да са притеснени от това. Хубаво е, когато някой говори, да има някакво покритие и солидни аргументи, а още по-хубаво е, когато няма кой да оспори или да постави думите под съмнение. ??ди му кажи нещо на бате Го??о, когато той твърди, че в момента отборът му е по-добър от този, който игра в груповата фаза на Шампионска лига. ??ли пък какво да каже?? срещу думите на вратаря Владо Стоянов, който всеки път все по-уверено твърди, че Лудогорец ще стане ??ампион с разлика, като всеки път вдига точките. А Моци, който изобщо не се замисля по въпроса за петата поредна титла на своя тим? Това са хем трезви оценки на ситуацията, хем и стрелички към лагера на претендента за първо място Лудогорец. Хората от Разград са много ларж, дори изобщо не им пука дали БФС ще ги подпрес 5 точки аванс, или пък ще измисли някакъв бонус за сините. Тимът на Го??о Дерменджиев изглежда по-спокоен и по-сигурен от когато и да било. Преди от време на време някой нещо поне се застрахова??е, че имало още много мачове, че конкуренцията не спи, че вече нямало слаби отбори. Сега такива „открития“ няма, нито мачовете до края са кой знае колко на брой, а реална конкуренция почти липсва, или, ако има такава, тя сама пречи на себе си или пък е стигнала тавана си.
Защо в Лудогорец са толкова сигурни, че чак и небрежно нехайни относно развръзката през настоящия сезон? Ако още не си давате отговор на този въпрос, значи е време да изгледате една контрола на тима от лагера им в Турция. Успехът над Стяуа като цифрово изражение е красноречив, но играта на Лудогорец наистина е на високо ниво. Бате Го??о видимо е на върха на щастието. Едва ли на друго място при каквито и да е обстоятелства ще му се падне да работи с такива футболисти и с такива ръководители (поне засега не е известно някой да му се бърка в работата и да му определя състава, а такива неща се разчуват бързо). ?? едва ли някога ще има зимна пауза, в която той да е така сигурен в предстояща ??ампионска титла. Той дори не смята да се застрахова или пък да бъде предпазлив – щом казва??, че сега отборът ти е по-добър от най-силния вариант на Лудогорец, значи се цели?? отново в груповата фаза на Шампионска лига. Също така Дерменджиев демонстрира увереност в себе си и тънко подсказва, че дори да не влезе в групите, ??ефовете му няма да го пипнат, защото през лятото на 2015-а вече се опариха от опит да скочат нависоко. Което ни навява на мисълта, че този път той ще изпълни докрай договора си, който е до лятото на 2017-а година.
Може и да не е вярно, но ни се струва, че в момента Лудогорец работи по лятната селекция, която има фиксирани както финансови параметри, така и конкретни постове. В момента ??ампионите търсят централен защитник, но това не е спе??но и не е на всяка цена. Ако сега не стане, ще вземат нов през лятото. При тях няма форсиране на преговори за ден-два, всичко е премислено, премерено и няма случайно препоръчани играчи или пък такива, които да не са гледани на живо от поне няколко месеца насам.
В резултат на всичко това Лудогорец има отбор, който няма как да се строполи за втори път като през лятото на миналата година. Въпросът пред разградските орли е в какво състояние ще са на старта на следващата европейска кампания. А там отново ще чакат няколко милиона евро, които, ако влязат в касата на Лудогорец, бате Го??о ще бъде още по-спокоен и ще може да прибави още качество.
Та такива ми ти работи. В Разград наистина много не им пука за някакви си 5 точки разлика.