Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

28-12-2012 Нейков: Тези, които мислеха само за премии, нищо не направиха

Нейков: Тези, които мислеха само за премии, нищо не направиха

28-12-2012 Тема спорт

„2012-та бе една много тежка година за на??ия спорт!”, бяха първите думи на министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков при награждаването на Кубрат Пулев и Михаил Таков – Спортист и Треньор на годината, с автомобили от Българския спортен тотализатор. Спортният министър също така обяви: „Всички останали на??и спортисти, за които на първо място стоят премиите и възнагражденията, не получават успех”.

След церемонията запитан как ще коментира евентуално отказване на Станка Златева да се състезава за България, Нейков отговори, че още нищо не е официално, че има още възможности да се говори с нея и че трябва спортистите да имат сърце и с него са се състезават. Спортният министър сподели, че ??ейхът на Катар отново ще посети родината ни през месеците март-април, че националната допинг лаборатория трябва през 2013-та да заработи, а други спортни обекти да бъдат завър??ени.

Ето още от думите на Свилен Нейков по време на церемонията по обед:

Много от на??ите олимпийци отидоха с надежди за класиране на Летните олимпийски игри , но много малко от тях успяха да осъществят надеждите и мечтите си. Конкуренцията в целия свят нараства все повече и завоюването на титли и медали на Олимпиада е наистина много труден процес. Малко хора, малко спортисти успяха да се реализират на Летните олимпийски игри в Лондон! За този ни успех последните години голямо усилие положи Българската федерация по бокс с нейния председател Красимир ??нински. Много се радвам, че този труд, положен от федерацията, състезателите, треньорите, масажистите, доктори и всички тези, които бяха пряко свързани с тренировъчния процес, успяха и вие журналистите оценихте техните усилия.

Не искам да говоря за успехите на Спортист и Треньор на годината, искам само да изразя възхищението си от трудолюбието на Кубрат Пулев, от родолюбието, което той показа към България. Това, че той избра България през всички останали предложения и продължава да се състезава за България. С това той показа, че всичко това, което се прави, че тези резултати идват, защото има?? сърце! Кобрата е пример за всички останали на??и спортисти, защото всички тези, за които на първо място стоят премиите и възнагражденията, те не получават успех! ??скам да поздравя Кубрат и той заслужено е Спортист на България за 2012-та година.

Михаил Таков е един от на??ите треньори, който успя да възроди бокса. В последните години той пряко се занимава с аматьорския бокс и заедно с колеги в неговия екип , успяха да изградят един отбор, който има и бъдеще. Заслужени и Михаил Таков е Треньор на годината. ??скам да им пожелая догодина още по-сериозно да погледнем на нещата , за да имат успех всички тези усилия в следващите Олимпийски игри или пък в професионалния бокс.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар