Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

21-08-2016 Нешка Робева: Медалът е с цената на злато

Нешка Робева: Медалът е с цената на злато

21-08-2016 Тема спорт

Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева поздрави бронзовите медалисти от Олимпиадата в Рио - момичетата от ансамбъла. Нешка Робева заяви, че медалът е с цената на злато.

Честито на българските жени. Доказахме, че сме силни. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията – изключително. Като знаем през какво преминаха тези деца, този бронзов медал има цвета на златото.

В такива спортове субективизмът, предварителната настройка, предварителните договорки имат съществено значение. По-важното е да се зарадваме на нашите деца. Мобилизираха се и играха. Дали другите са взели златото заслужено или не – това е маловажно. Трябва да се радваме за момичетата.

По-тежка е ситуацията при тези, които имат надеждата да спечелят. Аз не бях притеснена, бях сигурна, че те ще играят.

През 1996 година испанките откраднаха златния медал, при това много грозно. Ето сега някак си по същия начин – изпълнението реши, иначе имаха равни оценки с нашите момичета. Не мога да каже, че те не играха сега, напротив. Аз смятам, че трябва да се зарадваме на този успех.

Колкото и да говорим, че няма напрежение, то винаги е налице. Аз лично не видях грешки, поне не такива, които да ги извадят от класацията. Доста тежки преживявания имаха тези деца. Съдбата се реваншира по някакъв начин. Преживяха, преодоляха и доказаха. Сега се надявам хората да ги посрещнат, за да разберат момичета, че са направили нещо значимо за България. Когато излизаме на такива форуми, на първо място и преди всичко е България", коментира Робева пред "Дарик" радио след финала на състезанието.