Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Нешка и Илиана се хванаха за гушите

Нешка и Илиана се хванаха за гушите

12-03-2018 Тема спорт

Не ми е писано да съм треньор в България на национално ниво, изригна Робева
Поведението й е недопустимо, манипулира обществеността, отговори Раева

Две от най-големите фигури в историята на родната художествена гимнастика отново се „хванаха за гушите”. Нешка Робева и Илиана Раева, които от години си разменят различни удари през медиите, уж бяха заровили томахавките. Оказа се обаче, че това не е точно така. Вчера двете отново напомниха за „прекрасните времена”, когато редовно бяха на екран и услужливо си изстрелваха различни стрелички, с цел да се уязвят една друга и компрометират.
Първият удар бе нанесен от Робева, която на практика обяви пред Нова тв, че Раева не я иска като водещ фактор в художествената гимнастика. В момента Нешка е треньор на националния ансамбъл на Германия. „Вижте, когато не те искат на определено място, в случая в България за съжаление... Мисля, че имам сили да работя. Разбира се, има разочарование. Има неща, които са извън нас, каквото и да правим. На мен не ми е писано да бъда треньор в България на национално ниво. В българския национален отбор не се прави селекция и така съсипваме много деца. Същественото е да не се затваря кръгът на националните състезатели и никой друг да няма достъп до тях. Важно е всички да се състезават. Имахме много голям спор за дете, което уж се беше класирало. Тук децата не се състезават, треньорите ги посочват. Не е възможно на държавни първенства деца да побеждават, а после да биват отхвърлени. Защо дете, което минава всички етапи на една селекция, не се допуска? Така мачкаме сума ти деца”, изригна Робева.
Отговорът не закъсня. Илиана използва Фейсбук, за да отвърне на атаката. „Ще бъдат показани всички официални документи за начина, по който се прави селекцията на национални отбори. Ще предоставим всички официални отговори на нейните писма, за които днес Нешка Робева не почувства неудобство да излъже, че няма такива, забравяйки, че си ги публикуваше в страницата си във Фейсбук. Недопустимо за треньор като Нешка, който се опитва да дестабилизира с манипулации пред обществото здравата обстановка в националния ни отбор в дни, в които както ние, така и многобройните ни фенове се радваме на възхода на талантливите ни момичета. Недопустимо и твърде жалко, но разбираемо за треньор като Нешка да си позволи по този грозен начин да манипулира общественото мнение, без капка свян, че изопачаваш както си искаш фактите. Нешка Робева не спира да говори срещу дейността на БФХГ и да се опитва да пречи и дестабилизира обстановката преди старта ни на големите и отговорни състезания. Всички, които я познаваме добре, знаем защо е избрала точно сега, дни преди световната купа в София, да напада отново работата на федерацията... Но всичко има някакви граници, дори лъжите на Нешка Робева!”.