Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ники ??лиев: Левски ще ни подкрепи

Ники ??лиев: Левски ще ни подкрепи

12-01-2018 Тема спорт

Дългогоди??ният защитник на Левски и националния отбор и бив?? председател на УС на сините Николай ??лиев ще е сред основните фигури в екипа на Любослав Пенев. Негов ресор ще е детско-юно??еският футбол. По време на пресконференцията вчера той начерта плановете си за подобрение на играта при подрастващите, атакува Лечков и Костадинов и сподели интересна история с главно действащо лице Борислав Михайлов.
„Рано е да се каже, че Левски ще подкрепи Боби Михайлов. Левски ще подкрепи Пенев. С това изказване сега малко притеснихме ръководството на футболния съюз. Убеден съм, че Левски ще застане зад тази кандидатура. Левски няма какво и да ги убеждаваме. Достатъчно е моето присъствие и всички неща, които чуха. Нормално е да застанат зад Пенев. ?? привържениците ще го направят - както го направиха тези на ЦСКА. В Левски разсъждават, те искат професионалисти в БФС. Трагично, пагубно е това, което се случи за българския футбол. В Левски го усетиха. Събраха се победи на края на годината с по някоя дузпа и гол с ръка. Като че ли хората от БФС опитаха преди конгреса да компенсират всичките тесли, които направиха срещу Левски през годините”, каза ??лиев.
„Няма какво да коментираме кой какъв ще е, ако Любо спечели. Най-важното да си раздадем постовете ли е? ??ма??е един мой колега навремето - в момента е президент на БФС. Помните, че Стефан Софиянски се кандидатира за президент (б.р. - през декември 1998 г. в конкуренцията на ??ван Славков). Е, моят колега първото, което иска??е от Софиянски, бе??е да чуе какъв пост ще получи. ?? по време на конгреса, някъде в 15-ата минута, той дойде при мен, защото бяхме в един екип, и ми каза: „Ники, май сме заложили на куц кон”. Питах го какво иска да ми каже. А той отговори: „Ами дай да минем от другата страна”. Казах му, че съм тръгнал с един човек и ще съм с него до края. Ако си спомняте, настоящият президент на футболния съюз по най-бързия начин мина от другата страна тогава. Промяната в БФС е задължителна и наложителна. Трябва да стане.
Трябва да събудим мъртвеца, който е българският футбол, като сменим ръководството. ??скам да кажа и нещо на първия вицепрезидент Лечков и на отговорника за националните отбори Емил Костадинов. Стана ми тъжно, като чух думите на Лечков: „Ние не можем да накараме децата да тренират”. Ами как да ги накарате да спортуват, като работите по 10-20 часа на година”, реторично попита ??лиев.
„??маме и сигнали за корупция в националните отбори - родителите плащат между 1000 и 20 000 лева, за да може техните деца да играят в селекцията. Ако това е вярно, футболът ни тотално е приключил”, алармира ??лиев.