Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

09-11-2019 Новият кмет на Русе обеща помощ на Дунав

Новият кмет на Русе обеща помощ на Дунав

09-11-2019 Тема спорт

Новият кмет на Русе Пенчо Милков обяви, че обича Дунав и ще направи всичко по силите си отборът да бъде спасен.
Той обаче внесе важно уточнение, че за да се случи това ще трябва да се намерят сериозни спонсори, които да осигуряват голяма част от годишния бюджет на отбора.
"Общината е давала до момента по 270 хиляди лева годишно на Дунав и мога да гарантирам, че отборът ще продължи да получава тази сума. Ще проверя след встъпване в длъжност дали сумата може да бъде и увеличена", обяви новият градоначалник, който ще влезе в длъжност от понеделник.
"Честно казано, не съм запознат толкова със ситуацията, но по това, което чувам в момента бюджетът на отбора е 2 милиона лева годишно. Невъзможно е Община Русе да извади такива пари, това е ясно. Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага", каза Милков пред football24.bg.
"Доколкото съм запознат, ситуацията в отбора е тежка и наистина съжалявам за това. Истината е, че аз обичам Дунав Русе и ще дам всичко от себе си отборът да си стъпи на краката. Вероятно ще имам срещи с ръководството на клуба и ще видим какво ще се прави", добави новият кмет на Община Русе.
Както е известно, след оттеглянето на д-р Симеон Симеонов финансовото положение на Дунав стана доста тежко и критично. Играчите дори бяха готови на няколко пъти да бойкотират тренировките.