Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

31-07-2016 Нов курс във волейбола

Нов курс във волейбола

31-07-2016 БНР

Нов курс във волейбола. Слабите резултати на подмладения мъжки национален отбор това лято очевидно са притеснили ръководството на федерацията и то вече има нова стратегия. За това призна пред БНР президентът на централата инж. Данчо Лазаров.

"Всички знаем, че тази година мъжкият ни отбор не се представи успе??но - заяви Лазаров. - Очаквам Пламен Константинов да вземе наистина сериозни мерки за следващата и по-следващата година. Той има своите виждания, ние също. Моето виждане и на повечето хора на управителния съвет е, че ние трябва да привлечем всички български състезатели, които тази година по различни причини не бяха включени в националния отбор, заедно с младоците, които търсят своето място. Трябва да направим една солидна сплав, която сърбите показаха", допълни Лазаров.

От думите му става ясно, че рязкото подмладяване на националния отбор е гре??ка. Той добави, че вратата за Матей Казийски е отворена и само от волейболист №1 зависи дали той ще играе на световното първенство в България и ??талия през 2018 г. Лазаров призна също така, че честата смяна на треньорите последните години не е донесла нищо добро на волейбола, и призова да се даде още един ??анс на Пламен Константинов да покаже какво може. "Той е от една година треньор. Дайте да го оставим да поработи. Честата смяна на треньори не води задължително до добри резултати." Както е известно, Константинов пое отбора през юли 2014 г.