Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Обсъждат бъдещето на Левски днес

Обсъждат бъдещето на Левски днес

19-01-2020 Тема спорт

Днес ще бъде обсъждано бъдещето на Левски. Това ще стане на среща между ръководството на сините и тарторите на агитката. Събитието ще се проведе в 12:00 часа на „Герена“, обявиха от Националния клуб на привържениците. Дълго време босовете отказваха да се видят с представители на феновете, но сега сами са инициирали сбирката. Най-вероятно причината е фактът, че основният спонсор на клуба предстои да бъде национализиран, което ще доведе до сериозно нарушение на финансирането в Левски. Компанията досега наливаше по около 2 милиона лева в клуба, а за януари сумата е била завишена на 3 милиона лева, за да може да бъде направена добра селекция.
В последно време все по-упорито се говори, че сините може дори да имат нови собственици.

От НКП написаха на страницата си, че шефовете не са съобщили темата на предстоящия разговор. „След почти половин година чакане и липса на отговор, ръководството на ПФК Левски АД откликна на поканата ни за среща на тема: „Предложение за постигане на договореност чрез официализиране на отношенията между ПФК Левски и НКП Левски в дългосрочен план“. Изпълнителният директор на клуба се свърза с нас и ни покани на среща, без да бъде формулирана тема от тяхна страна. Поканата е към УС на НКП на Левски. В съответствие с принципите и политиката на прозрачност и широка представителност каним всички лидери на националните и регионални структури на левскарите в България и чужбина. Срещата ще се състои на 19 януари 2020 година, от 12:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Макар и изненадващо за нас след толкова време неглижиране и мълчание, все пак такава среща ще се състои. Не знаем причините за това преобразяване в поведението на ПФК, само можем да се досещаме, но ние никога не бягаме от диалог, когато става въпрос за Левски. Няма да го направим и сега“, се казва в част от съобщението на интернет страницата на НКП.
Преди година фирми, в които участие има бизнесменът Васил Божков, се заеха с финансирането и оздравяването на клуба. Тогава от „Нове Холдинг“ разпространиха декларация. Тя завършваше по следния начин: „Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат“… Предстои да се разбере дали сега има други нагласи и обстоятелствата са се променили.