Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Откриват паметник на октопода Паул

Откриват паметник на октопода Паул

19-01-2011 Тема спорт


В океанариума в Оберхаузен днес ще бъде открит паметник на световноизвестния октопод Паул, който позна безпогре??но всички резултати на Германия на Мондиал 2010, както и финала. Статуята е с височина 1,80 м. Тя изобразява Паул надвесен над футболна топка, в средата на която малко прозорче позволява да се види урната с пепелта на октопода.
Над мястото, където ще бъде поставен паметникът, ще бъде монтиран и видеоекран, който периодично ще излъчва най-добрите моменти от неговото "свещенодействие" по време на световното. Роден през 2008 г. в Уиймаут (Англия), Паул бе трансфериран в Германия, където почина от естествена смърт на 26 октомври 2010 г. Той вече има наследник - Паул млад??и. Френски октопод, хванат в Средиземно море, който обаче все още не е дал сериозни доказателства за своите качества на пророк.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар