Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой От Лудогорец лъха  на рутина и свежест

От Лудогорец лъха на рутина и свежест

28-06-2016 Желю СТАНКОВ

Две по 90 минути са напълно достатъчни, за да отчаят и онези непоправими оптимисти, които дали тайничко или съвсем явно вярват, че следващия ??ампион на България няма да е Лудогорец. Разбира се това е едната страна на тезата, другата е състоянието на така наречените претенденти за титлата. Това второто е дълга и напоителна тема и е пълна с условности.
Първите две контроли на Лудогорец в Австрия биха накарали всеки, който следи футбола в България да заложи за следваща титла на тима на Го??о Дерменджиев, като в същото време всеки би се въздържал от категорични залози за това дали Лудогорец ще попадне в групова фаза на един от двата европейски клубни турнира.
От играта на ??ампионите лъха на рутина и свежест и тези две думи като че ли са достатъчни да се смята, че това лято няма да има катастрофално отпадане, както се случи преди година с Милсами. Бате Го??о не е Бруно Рибейро и въпреки,че не е приятел с Жозе Мауриньо, Дерменджиев не дава да се каже и дума за евентуална гре??на стъпка срещу първия съперник Младост Подгорица.
За няколко дни видяхме две победи на Лудогорец 2:1 над Славия Прага и 3:0 над Динамо Тбилиси, като за 180 минути се разбра, че с много търсене и не кой знае каква голяма сума може да се привлече солиден партньор на Козмин Моци. Румънецът си остана основен стълб в отбраната, а въртележките с цел откриване на негов сериозен пъртньор не бяха нито по негов, нито по вкуса на треньора. Украинецът Пластун е бранител, който някъде би струвал над 500 хиляди евро и за тези пари е добро попадение в лятната селекция на Лудогорец. Типичен представител на ??колата на бив??ите съветски републики, той притежава и добра техника и в никакъв случай не е от тези, които имат за цел просто да държат топката далеч от вратата посредством изритване нанякъде. Подробна оценка можем да дадем след като двамата с Моци се сработят, но на този етап пи??ем оценка много добър на спортно-техническия щаб за тази покупка. Напред идеята е да бъде внедрен нов вътре??ен полузащитник, но към този момент няма такова нещо. Кампаняро ще има права за Лудогорец в края на юли, а този риск със сигурност е мислен и премислен от ??ефовете на клуба и треньора. На този етап не можем да се ангажираме с прогноза дали този бразилец е по-добър от Дяков и дали ще вдигне нивото. Препелица явно вече изобщо не е опция.
А още по-напред ситуацията продължава са си е цък-цък. Поради ваканцията на Ке??ерю в първите контроли Лудогорец игра с нечиста деветка, а нивото на Ки??ада си го знаем - бива го, но не е за сериозни неща. Там клубът трябва??е да инвестира средства в играч, който да е от класата на Ке??ерю. За преследване на групова фаза на Шампионска лига привличавето на сериозен втори нападател бе задължително, въпреки че в линията на атаката Дерменджиев разполага с достатъчно играчи, които могат да си я подават тънко, да я задържат, да се извеждат с едно докосване и да я ритат във вратата. В двете контроли в Австрия като че ли в последната третина на терена на зелените им бе??е най-лесно да си разиграват и когато им писне да ??утират. Явно този път в първия кръг на ШЛ няма да има ??ега, очертават се две победи за Лудогорец с разлика, а по-нататък както се казва вече ще има набрана скорост и самочувствие, каквото миналата година липсва??е не само защото Рибейро бе намръщен и сърдит.