Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

27-11-2019 Още едно от същото

Още едно от същото

27-11-2019 Желю СТАНКОВ

Мачовете на Левски вече изглежда се правят на конвейер. Излиза един и същи продукт. С етикет, с цена и със срок на годност. Или хайде, нека да е почти едно и също. Двубоят с Царско село в събота привечер бе един от производството в добре познатия цех с добре познатия началник смяна. До 20-ата минута пак не се виждаше как Левски изобщо ще вкара гол. Хората на трибуните се надяваха, че в паузата за националните отбори треньорският щаб е поразчупил нещо, променил е нещо от досега видяното и ще има нещо, макар и мъничко, което ще ги изненада приятно.
Футболистите обаче не дават никакви признаци. Минута след минута техните действия и като индивидуалности, и като отбор подсказват във всеки един момент на публиката, че това, което гледат и ще гледат до края, е познато. Толкова познато, че чак до втръсване. Ако някой иска да види 2-3 гола във вратата на противника, да остане. Тези, които искат тръпка и размърдване на сетивата, да си стоят на топло пред телевизорите. Това е все едно да ходиш всеки пък в гурме ресторант, където всички изискания ястия са на една цена, но ти си поръчваш едно и също. И другия път пак от същото и така всеки път.
Интересното наистина е, че всичко на сините им се получава. Всичкото е някак си да вкарат първи гол и по някое време някак си да вкарат още поне един и след това да продължат да правят това, което са тренирали, и това, което им казва треньорът. А той след мача обясни, че му е харесало първото полувреме. Пасовете били бързи, нещата се получавали. Явно има някакви разминавания относно разбиранията. Да, Хубчев е прав, че след време ще се помни как Левски е победил Царско село с 2:0 и никой няма да пита с каква игра е станало това. Около хиляда човека на „Герена“ ще помнят смътно някакви детайли, като например, че Мартин Райнов един-два пъти нещо се обърка и подаде топката напред.
В крайна сметка Петър Хубчев с бавно темпо, без много импровизации докара нещата до финален спринт за годината. Сигурно това му е част от дългосрочната стратегия – да се укрепи на поста, което включва прилична дистанция от Лудогорец, и да продължи напред за купата. Разбира се, че ако това не стане, треньорът ще понесе цяла лавина от критики. Поради тази евентуалност Хубчев няма да тръгне да се надиграва нито сега в Стара Загора, нито след това с Черно море в турнирния мач, нито пък на „Лаута“. Тези двубои (някъде между тях има и домакинство с Витоша, на което можете за залагате за 2 или 3 на нула за сините) ще се проведат по метода на надлъгването. Идеята е да се извлекат резултати, защото при позитивна серия никой няма да помни каква е била играта и как Левски примерно е отстранил Черно море с най-грозната игра на света. Треньорът на сините, ако може така да се каже, добутва Левски до по-спокойна зимна пауза. След която вече Хубчев ще има тежестта да носи отговорност, тъй като напролет вече ще е подменил почти цял отбор, ще е провел две подготовки и още повече ще е избистрил стила на игра. Вярно, че има голяма опасност сините да продължат да играят същия неясен за публиката футбол, но пък важното в крайна сметка е кой плаща и кой поръчва музиката. А на този някой явно не му е първа грижа проблемът с изключително малкото публика на „Герена“. Да, Левски всеки път бие, почти по един и същи начин, но само хиляда човека гледат това.