Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Паро: На

Паро: На "Армията" ЦСКА трябва да мача

11-11-2019 Тема спорт

ЦСКА не игра силно срещу Славия, но в случая важна беше победата. Вече по традиция през сезона отборът пропиля цялото първо полувреме. До почивката не успя да наложи надмощие, а нямаше и чисти положения. Няма как такава игра да задоволи. Подобни мачове на „Армията” трябва да се решават още през първата част, а не вратарят да те спасява в добавеното време. Ако не беше намесата на Бусато в края на срещата, сега щяхме да си говорим съвсем различни неща.
Като цяло отборът трябва да вдигне скоростта, няма закъде да се чака, особено на „Армията”. На педали всеки мач и това е. Не може по такъв апатичен начин да влизаш в двубоите.ЦСКА не бива
да трепери на
свой терен


и до края да се чуди ще бие ли, няма ли да бие. Не мога да се съглася и с думите на треньора Крушчич след мача, че отборът е играл много добре. Разбирам да имаш 8-10 чисти положения, но тези, до които ЦСКА стигна, бяха по-скоро полуситуации, и то чак след като Славия много се отвори. Отделен е въпросът, че се пропускат. Да не говорим, че на „Армията” изобщо не бива да даваш на опонента възможност да диша. Хващаш го от началото на мача и не го пускаш. Но ЦСКА разиграва безсмислено, изнася бавно топката, а през това време съперникът се нарежда отзад като Берлинската стена.
В индивидуално отношение португалците Тиаго и Пинто нищо не играят, това не е от вчера, а продължава отдавна, но въпреки това са си титуляри. Този Отабор също нищо не прави. Като го гледам,има затруднения
дори с центриранетоС какво е по-добър от българите? Какво стана с Митков?
Иначе от чужденците трябва да се отличи Соу. Момчето изпуска, но поне излиза на положения, пък и непрекъснато се бори и се движи по целия фронт на атаката. Иска да ги направи нещата, отделен въпрос е колко може. С него трябва да се работи индивидуално в завършващата фаза. За всеки нападател си има упражнения. А и чужденците, по моите впечатления от работата с тях, обичат да им се показва, да им се обръща индивидуално внимание.
Като друг проблем в играта на ЦСКА трябва да се посочат корнерите. Прави впечатление, че всички играчи стоят на едно място.


Няма достатъчно
движение в
наказателното поле


при ъглови удари и това прави тези ситуации лесни за блокиране от съперника. Затова и ЦСКА много рядко вкарва след корнери. Има доста какво да се желае в тази насока.
Добро впечатление прави Антов, който играе стабилно. Има много неща да учи, но изпълнява правилно поставените задачи. Турицов също се представя прилично. Това е пътят - по-добре да налагаш млади момчета. Чужденците трябва да се напрягат повече, а не да играят Ганкиното. Като нямаш класа, компенсираш с тичане, себераздаване и борба. Едното за сметка на другото.
По отношение на треньора - неговата работа се гледа на база на резултатите, но и на прогреса в играта. Ако до зимата се види някакво подобрение, ръководството ще си прецени как да процедира. Защото понякога може и с 5:0 да биеш, но да не си играл нещо кой знае какво. Както стана на „Ивайло” - ЦСКА би убедително, но преди Етър да остане с човек по-малко, представянето беше далеч от оптималното.
Трябва да се отбележат и събитията извън терена през последната седмица. Много е добре, че въпросът с емблемата се реши окончателно. Сега остава и процесите около новия стадион да се движат гладко.