Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

06-01-2018 Пената: В базите ще се  вложат невероятни суми

Пената: В базите ще се вложат невероятни суми

06-01-2018 Тема спорт

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев бе един от присъствалите при подписването на 10-годишния договор за „Армията” и Панчарево между клуба и дъщерното дружество на Министерството на спорта - „Сердика спортни имоти”. Пред „Тема Спорт” Пената разказа как е преминало събитието и коментира част от намеренията на ръководството за стадиона и базата край София.
„Минахме през много перипетии, за да стигнем до този договор, но вече има пълен процент яснота по базите, което е най-хубавото. Собствениците ще могат по-добре да мислят за подобряването на „Армията” и Панчарево. Подписването на договора премина нормално, видяхте, че и министър Кралев уважи събитието, за което той многократно направи коментари през последните години. Големи суми ще се инвестират, невероятни даже, бих казал. Планът на г-н Ганчев е много голям и иска всичко да е точно. Оттук какво ще стане, зависи изцяло от началството на клуба. То е ясно, че идеята е стадионът да се направи така, че да отговаря на европейските критерий, това отдавна си е намерението на г-н Ганчев. „Армията” в този си вид вече е много стара, колко години станаха... Ще се подобрят още повече нещата и в Панчарево, ще стане отлична база, юношите ще са там и няма да има как да ги крадат от Разград, Пловдив, Варна... Всичко ще е като по книгите, както са европейските отбори. Това е поредната стъпка, с която се пресичат всякакви спорове кой е ЦСКА и други подобни”, каза Пенев.
„Сега е важно и дали УЕФА ще ни допусне до участие в евротурнирите през лятото. Там имаме нерешен въпрос, дано скоро да се вземе решение”, отбеляза още Пената.
„Договорът за базите, разбира се, няма да направи така, че футболистите да заиграят по-силно. Но по случай новата година ще им пожелая да продължават както досега и напролет да надградят още една стъпка нагоре в класирането, за да посрещнем подобаващо 70-годишния юбилей. Дотук сме доволни от отбора. Ще се направи добра подготовка с лагер в Сандански, планирам да посетя контролата с Вихрен, имам доста приятели в този град. После идват и много силни проверки в Испания. Поздравявам и треньорите, успешна работа им желая през 2018 година”, добави Пената.

Красен Кралев: Добър старт на
годината, зарадвахме феновете

Министърът на спорта Красен Кралев публикува обширен коментар в личния си профил във Facebook след подписването на договора между ЦСКА и „Сердика спортни имоти”. Кралев за пореден път изтъкна задоволството си, че желанието на червена България е било удовлетворено.
„Добре започнахме годината в Министерството на младежта и спорта. Присъствах на подписването на договора за наем на ст. „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база „Панчарево“ между изпълнителните директори на ПФК ЦСКА-София ЕАД Трифон Попов и на „Сердика спортни имоти“ ЕАД Мариана Петрова. На събитието, което се състоя в „Музея на спорта“ в сградата на националния стадион, присъстваха и легендите на ЦСКА, които са и част от ръководството на отбора - Димитър Пенев, Пламен Марков и Джони Велинов.
Надявам се по този начин да решим дългогодишен проблем. Нашето желание беше да намерим сериозен партньор, на когото да разчитаме да направи инвестиции в базите. Конкурсът, който проведохме, беше ясен и прозрачен. Горд съм, че спазвайки законите, запазихме и обществения, и държавния интерес, и успяхме да зарадваме феновете на ЦСКА”, коментира Кралев, който получи стотици одобрителни коментари от привърженици на армейците. Клубът пък честити рождения му ден, отбелязан на 2 януари.

Поканиха министъра
в музея на „Армията”

Подписването на договора между ЦСКА и „Сердика спортни имоти” в четвъртък се проведе в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”. Спортният министър Красен Кралев обаче е получил предложение от червените да разгледа и техния музей на „Армията”, когато има свободно от ангажименти време.
„Поканихме министъра да разгледа и нашия музей”, каза Димитър Пенев пред „Тема Спорт”. „Все пак имаме стотици купи и други отличия, може да се види и колко славни футболисти са минали през ЦСКА, а също и големи наши спортисти, които са ставали европейски и световни шампиони. Даже освен министъра ще се радвам да дойдат и премиерът, и президентът. Аз ги каня официално. Няма да си говорим за политика, а само за спорт”, през смях добави Пената.
Любопитно е да се отбележи, че настоящият президент Румен Радев още по време на предизборните дебати през 2016 г. призна, че е фен на ЦСКА. Той беше попитан за пристрастията си от големия привърженик на армейците и наш прочут актьор Стефан Данаилов.
Друг от президентите ни - Георги Първанов (2002-2012), пък беше част от празненствата по случай 60-годишнината на ЦСКА през 2008 г.

Синдик Милева:
Може да се наложи да правя
нова сметка за дълговете

Делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД на този етап се намира в задънена улица. В момента се чака Апелативният съд да се произнесе по всички жалби срещу разпределението на 8-те милиона лева за активите на дружеството по неговите кредитори.
„Много жалби бяха подадени и наистина процесът като че ли се забави. Очаквах да стане преди Нова година”, коментира синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева пред „Тема Спорт”.
„Дано бързо стане ясно каква е ситуацията. В момента се подмятаме от инстанция в инстанция. Има два варианта след произнасянето на съда. При единия се одобрява сметката за разпределението на 8-те милиона лева и оттам „Ред Енималс” имат 7-дневен срок да доплатят сумата и след това парите да се преведат по кредиторите. Другият вариант е съдът да отмени първоначалното постановление и тогава започваме от нулата - ще трябва да правя нова сметка за разпределението. Сами разбирате, че цялата процедура може да се проточи още дълго при определено стечение на обстоятелствата”, отчете Дора Милева.