Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

26-05-2025 Пената: Онези нямат нищо общо с ЦСКА

Пената: Онези нямат нищо общо с ЦСКА

26-05-2025 Тема спорт

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев каза тежката си дума относно отбора с големи претенции, спечелил промоция за елита наскоро.
„Обединение просто не е тема. Това са несериозни неща. Първо, между двата клуба няма нищо общо. Онези какво могат да се сравняват с ЦСКА и за какво могат да коментират? Не разбирам кой си ги измисля и ги пуска тези приказки. Това е ненормална работа дори да се обсъжда. И сега чета някакви глупости - щяло да има две ЦСКА-та. Ама онези са 1948. Те нямат нищо общо с ЦСКА. Има си закони, не е редно да ползват името и емблемата. ЦСКА си плати емблемата, върна дългове. Цялата работа се прави, за да опитат да предизвикат нашите фенове да направят някоя грешка. И ако стане нещо, после ще го пишат на наш гръб, на името на ЦСКА, на президента, ще има коментари. Това е целият умисъл според мен”, каза Пената пред „Тема Спорт”.
„В ЦСКА имаше освобождаване на някои играчи, но това се прави във всички отдели в България. Да се надяваме, че вече ще има раздвижване и по стадиона. От наша страна всичко е точно. Беше направена оценка, но не знам защо още се бавим. Нали дойдоха от комисията и видяха какво е? Да не чакат тухлите да започнат да падат? Все пак това е над 50-годишен стадион. Собствениците са много загрижени за „Армията”. Дано да не повтаряме епидемии и болести, а вече да погледнем малко към цимента и тухлите и да започнем да градим нещо за поколенията”, допълни Пената.
„За купата ни чакат сериозни мачове. Там не можеш да наваксваш точките и да поправяш грешките. Пак дано на БФС да не им мине през акълите да направят полуфиналите в един мач. То ще е все едно да отидеш да си купиш бельо и да го забравиш в магазина. Всеки един от четирите отбора ще се хвърли на нож за купата. Ще е много интересно. Но това не означава ние в ЦСКА да забравим първенството. Да не се получи така, че на футболистите да им избягат душите. Да, на феновете им омръзна без трофей. И с ръководството е така. Да не говорим, че на тях и други неща са им на главите. Трябва да се планират програми за финансите, за отбора, много теми са актуални”, каза още Пената.
„За Левски нищо няма да казвам. Не е спортсменско ние да ги коментираме като цесекари. Дано да се оправят и да си играем дербитата. Аз се надявам всичко с тях да е добре”, допълни Пената.
„Вече започвам да се питам хората в БФС да не са отишли на лагер някъде. Къде са се покрили? Кога ще правят конгрес? Обидно и несериозно е това отношение. Време е да се раздвижат”, допълни Димитър Пенев.