Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Пената с остра критика  към играта на ЦСКА

Пената с остра критика към играта на ЦСКА

13-08-2017 Виктор ГЕЦОВ

Една от големите фигури в историята на ЦСКА - Димитър Пенев, коментира представянето на армейците при победата срещу Септември (1:0).
„Единственото позитивно нещо от този мач са трите точки. Те бяха спечелени, но отборът трябва??е да вкара доста повече голове. ЦСКА бе задължен още от началото на мача да започне да създава положения и до десетата минута да е вкарал поне един-два пъти. Вместо това играчите действаха доста мудно, безидейно в атака, липсва??е изненада. Контролира??е се топката, но не се праве??е нищо с нея. Липсва??е каквато и да е острота в атаката. За пореден път ЦСКА няма??е идея какво да прави срещу сгъстена защита. Попадна в затворен кръг, а бе??е ясно, че Септември ще действа с 10 човека в защита. Подобна картина на мачове на ЦСКА я видяхме доста пъти в последните месеци и на този етап не е намерено ре??ение. Футболистите действаха на ходом през много голяма част от мача, някои от титулярите не се раздадоха дори на 50 процента от своите възможности, а това е недопустимо. Често пък топката се връща??е назад. Като цяло представянето бе хаотично, а идеите на треньора не бяха осъществени на практика. Струва ми се, че е необходимо да се направят някои корекции в стартовия състав, но това е работа на Стамен Белчев да прецени. Както се казва - ще се проведе ревизия”, заяви Пенев.
„Вярно е, че съперникът бе дълбоко окопан в своята половина, но ЦСКА бе задължен да намери начин да пробие бетона. Вместо това се стигна до гол след вратарска гре??ка. ??грачите бяха отпуснати, което е недопустимо. Не може да се подценяват съперници. Сигурен съм, че през цялата седмица са си говорили това в съблекалнята, но ползата е била нулева с оглед представянето на ЦСКА. Футболистите си мислеха, че ще вкарат без усилие. Вместо това в първите 30-40 минути бяха доста слаби. ??грачите трябва да си дадат сметка за представянето и да не го повтарят. Да седнат да изгледат мача, да си вземат поуките и да се стягат. Сега предстои нов мач с новобранци - Вито??а Бистрица, и този път картината е необходимо да бъде коренно различна. ЦСКА трябва да разгромява такива съперници и да вдигне значително оборотите”, каза Пенев.