Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Петият елемент е във витрината на Лудогорец

Петият елемент е във витрината на Лудогорец

12-05-2016 Желю СТАНКОВ

Този път има??е драма – Милсами, треньорски смени, скъпа селекция, но финалът е същият

Ако на хората от Лудогорец им е омръзнало да стават ??ампиони на България по футбол, ще трябва да ги разочароваме. Към момента те са основен фаворит за следващ първенец, без никакво значение как точно ще се казва първенството и в какъв формат ще е. Ако искат да си направят спортните страсти интересни, ??ефовете на клуба ще трябва сами да отслабят отбора си. А те не са виновни за това, че на моменти ни изглеждат като преяли, леко апатични и дори незаинтересовани от заобикалящата ги конкуренция, която е под всякаква критика.
??нтересно би било да знаем какво ще??е да се случи, ако Лудогорец не бе преживял страхотния срив през миналото лято, когато отбор, чието име вече е забравено от 80 процента от феновете (става дума за Милсами), нанесе звучния ??амар на разградския проект. Представяте ли си какво ще??е да стане, ако психологическото сътресение не бе чак в такава степен и Лудогорец бе продължил малко по-нататък в евротурнирите. Сигурно тимът ще??е да си държи поетия път, само че на по-ниска предавка. ??ма??е два варианта – или всичко да бъде тотално разбито, на каквото се надява??е конкуренцията, или орлите да си стъпят на краката без много да дават вид на оскубани. Е, видяхме и от двата варианта по малко, защото есента наистина не бе??е лека откъм вземането на ре??ения. Треньорски смени, скъпа селекция постфактум и в крайна сметка през тази зима вече бе ясно, че макар и не в същия бляскав вид, Лудогорец няма как да бъде достигнат нито като игра, нито като точков актив. Ако щете и нито като облагодетелствани от отно??ението на някои, да не кажем повечето съдии. ?? на съперници, които са готови да помогнат, ако случайно нещо се наложи. Такова е положението. От най-високите разградски етажи не биха оставили случайно нещо да се случи по начин, който би им попречил да станат първи. Вероятно тази пролет инвестициите в този аспект са били най-малки. Но това, както се казва, е лъжицата катран в кацата с меда, каквато има при всеки ??ампион на България.
Новото при Лудогорец тази година бе корекцията в поведението на така наречените ръководни фактори. При преди??ните четири ??ампионски титли собственикът Кирил Домусчиев дава??е интервюта на всеки ъгъл, не подминава??е нито една камера и микрофон, не отказва??е нито една покана за интервю, поради което си спечели антипатиите на голяма част от футболната общественост. Същото се отнася и за хората под него в клуба. Основен събеседник на медиите е треньорът Георги Дерменджиев и така би трябвало да бъде. Сега дори няма нужда от помпозно награждаване и музикален изпълнител на стадиона.
Другото ново бе видимият проблем при мотивацията на голяма част от футболистите, които въпреки че получават огромни заплати и би трябвало да хвърлят всичко, за да си ги изкарат, това не е така. Звездите на Лудогорец понякога не си дават зор, защото виждат, че могат да вземат три точки с по-малко усилия и това е проблем, който трудно би се разре??ил. В резултат на това периодично играта на тима зацикля, понякога това се случва в серия от мачове, но в крайна сметка във всяка среща ??ампионите заиграват по ??ампионски, включват на скорост и приключват интригата в своя полза. ?? така вече пета поредна година. От останалите отбори едни искат да станат ??ампиони явно, други също искат, но не го казват официално, трети от време на обелват срамежливо по някоя дума, но явно Лудогорец държи здраво нещата в свои ръце. Трябва да признаем, че тази пролет единствено Левски до един момент бе??е някаква заплаха, но на „Герена“ Го??о Дерменджиев не даде ??ансове за изненада. ?? така – петият елемент вече е във витрината на Лудогорец. ?? за разлика от филма това не е фантастика, а реалност, само дето в Разград си нямат Брус Уилис, който да изиграе главната роля.