Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Петков се забърка в огромен скандал

Петков се забърка в огромен скандал

21-04-2020 Тема спорт

Спортният директор на Левски Ивайло Петков се е забъркал в голям скандал. В централата на БФС е получен сигнал, че освен като шеф на сините той продължава да се изявява и като футболен агент. Това е в разрез с действащите разпоредби, защото се получава конфликт на интереси. Според правилата „Играч, треньор или длъжностно лице в клуб не може да се регистрира като футболен агент и да действа като такъв. Футболен агент, който е придобил статут на играч, треньор или длъжностно лице, незабавно преустановява своята дейност“. Това гласи Правилникът за дейността на футболните агенти.
Преди около 15 дни бившият национал обявил писмено пред свой турски колега, че държи на 100 процента правата на национала Александър Цветков от Берое, опитвайки се да го трансферира в Турция, твърди sportal.bg. Играчът дори потвърдил това пред международния импресарио. И точно такъв сигнал е пратен до БФС. Той е бил подаден до временно изпълняващия длъжността президент Михаил Касабов и изпълнителния директор Борислав Попов. На „Герена“ също са били предупредени за случилото се. Интересното е, че и изпълнителният директор на Левски Павел Колев бил информиран официално за всичко още преди 10 дни.
Ивайло Петков бе футболен агент. На 13 юни миналата година от Левски официално обявиха, че го назначават за спортен директор. Сините обаче го представиха пред медиите едва на 7 август. Забавянето бе именно заради факта, че Петков трябваше да се отпише от БФС и да постави мениджърската си дейност „на трупчета“.
Не е ясно дали Петков е „замразил“ агентството по времето, когато бе изпълнителен директор на Дунав Русе.
От Берое признаха, че преди време наистина са контактували с Петков, който е бил агент на Александър Цветков. Спортният директор на заралии Валентин Грудев посочи, че сега се водят преговори за удължаване на контракта на халфа, но в тях не участва шефът на сините. „Доколкото си спомням, Ивайло Петков беше агент на Александър Цветков преди време, но откакто е на работа в Левски не сме говорили по такъв въпрос. С нашия футболист сме се разбрали за подписване на нов договор, но не е имало посредници“, каза Грудев.