Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Пирин купува хотел и стадион

Пирин купува хотел и стадион

09-09-2019 Тема спорт

Новият собственик на Пирин Благоевград „Емирейтс Уелт“ купува хотел „Орбита“ в град Рила за 600 000 лева. Той се продава от съдия-изпълнител заради дългове. За периода 2013-2017 г. са натрупани задължения от 28 000 лева към местната община. Първоначалната обявена цена за продан е била 995 334,84 лева. Купувач обаче не се е явил и на всеки следващ търг стойността е била намалявана с 20 процента.
Сделката със собственика на Пирин Благоевград ще се изповяда във вторник при нотариус Сийка Милева в Дупница, съобщи „Струма“. С това обаче от клуба няма да спрат. Според кмета на Рила Георги Кабзималски новите благодетели на орлетата са изразил намерение да закупят и стадиона в града, който ще бъде използван за тренировка на футболистите на Пирин. За тази сделка все още се водят преговори.
В Благоевград явно започват да действат мащабно – нещо, което нито едно предишно ръководство не е правило. Целта е в град Рила да се изгради модерна база на клуба, която да бъде целодневно ползвана от отбора. Рила се намира само на 13 километра от Благоевград.
В момента Пирин ползва базата си в село Рилци, на която има три естествени терена. Наред с това на разположение на орлетата е и изграденият нов стадион в село Падеш, на който тренират и юноши на клуба.
През лятото от фонда „Емирейтс Уелт“, представляван от Ива Уорън, придобиха мажоритарния пакет на Пирин, дотогава акциите бяха изцяло собственост на общината. След това орлетата направиха мащабна селекция. Целта е отборът да се стабилизира във Втора лига, а през следващия шампионат да се гони спечелване на промоция за елита. В момента благоевградчани се готвят за домакинството си на Спартак Варна.


Клубът наема и ресторант

Пирин ще наеме и заведение в Благоевград, което да бъде превърнато в клубен ресторант. Управителят на орлетата Венко Попов вече е депозирал в общината искане на Пирин да бъде предоставен бившият ресторант „Синята къща“. Той е общинска собственост. „Вдигаме нивото на отбора и трябва да знаем с какво и колко се хранят футболистите ни, и да следим хранителния им режим. Дълго време търсихме подходяща общинска база, в която да можем да провеждаме и срещите с родителите на децата от школата, а и да се събират феновете ни. Не говоря за фен заведение, а за клубно и сме наясно, че няма как да сме на печалба, но това не е и целта ни“, обясни Венко Попов.
Кметът Атанас Камбитов ще откликне на молбата. „Няма причина да откажем искането на управителя на ОФК „Пирин“, клубът е общински, сградата е общинска, дори не се налага да се търси съгласие на Общинския съвет и да се губи време“, коментира Камбитов. Остава да се изясни дали клубът ще плаща поне базовия наем от 500 лева без ДДС, или ще ползва сградата безвъзмездно.