Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

28-06-2019 Пламен Марков: Ако ще развиваме спорта у нас, с настоящите стадиони не става

Пламен Марков: Ако ще развиваме спорта у нас, с настоящите стадиони не става

28-06-2019 Тема спорт

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че ако държавата иска да развива спорта, трябва да протегне ръка на клуба за построяването на нов стадион. Той говори след второто обществено обсъждане на проекта за нов ПУП на Борисовата градина, който касае и "Армията".
"Няма решение. Изказаха са гледни точки, които в края на краищата хората от различните организации излагат. Всеки изказва свое становище. Дали виждам светлина в тунела за изграждането на нов стадион? Мисля, че първо трябва да се вземе решение на най-високо ниво дали ще развиваме българския спорт. Тези съоръжения са собственост на държавата, в случая стадион "Българска армия". 30 години държавата е абдикирала. В момента са намерени средства за построяване на нещо ново и съвременно, което не е свързано с разходване на пари от държавния бюджет. И се предлага реновиране на стадион "Българска армия", който да отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА за провеждане на мачове поне от Лига Европа. Така че, ако в България се вземе решение за закриване на спорта - ясно е, че няма нужда от построяване на стадион. Ако в България ще развиваме настоящ и бъдещ спорт, естествено, че не можем да предлагаме бъдещи състезания на настоящите стадиони. Тъй като те не попадат под одобрението на функционерите на ФИФА и УЕФА. В скоро време същият ще стане проблемът и със стадион "Васил Левски", защото критериите и изискванията всяка година се повишават. Поради тази причина трябва да се реновират или построят стадиони, за да може да се провеждат такива срещи. Затова и държавата трябва да протегне ръка", коментира Марков.