Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Победата вече е задължителна

Победата вече е задължителна

25-02-2018 Тема спорт

България изпусна да нанесе първо поражение на Чехия в група F на световните квалификации. Драматичната загуба със 76:78 в Ботевград опира трикольорите до стената в битката не просто за класиране за следващия етап към класиране за Китай 2019, но дори за преодоляване на настоящата фаза. На??ите допуснаха втори негативен резултат на дома??на сцена, което означава, че ще трябва да компенсират с поне още една победа навън. ?? ако срещу ??сландия това се получи, то сега предстои визита на Финландия. ?? този път по всичко личи, че тя влиза в графата задължителни. Защото да се очаква, че лъвовете ще бият Чехия като гост през лятото, когато за съперника ще играят Тома?? Саторански и Ян Весели, звучи малко несериозно.
Затова и дне??ният сблъсък в Хелзинки от 18:30 часа се превръща в рубикон за лъвовете. Те не просто трябва да гонят излизане от групата, но и такова, което да им запази някакви ??ансове в ре??ителните битки през есента, когато съперници вече ще са грандове като Франция и Русия. А поражение може да направи ситуацията много тежка предвид развоя на мача в Рейкявик и победата на ??сландия над суоми. Всичко това би могло да доведе до сериозна въртележка, от която на??ите да изпаднат от борда за сметка на островитяните.
Лъвовете на Любо Минчев отстъпиха драматично на Финландия с 80:82, но тогава в състава не бе Дий Бост. Сега американецът е на линия, като селекционерът ще разчита на абсолютно най-доброто, което повика, предвид и завръщането на Александър Везенков. Той остави извън групата единствено Асен Великов, който не пътува с тима. В Хелзинки няма да бъде лесен двубой предвид атмосферата, която домакините могат да създадат. Но в същото време домакините имат сериозни кадрови проблеми. ??звън групата остават Петери Копонен, Джералд Лий и Сасу Салин, което на??ите задължително трябва да използват. Очаква се в игра да не се появят и Ерик Мърфи, заедно с Мати Нуутинен, които се оплакват от контузии. Твърде много проблеми за Хенрик Детман, които дават добра възможност трикольорите да изпълнят програмата за тази седмица, а именно – поне една победа.