Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

05-04-2017 Погребахме Гробаря

Погребахме Гробаря

05-04-2017 SPORTNAMASA.COM

Заду??аващо тръ??ване – хватка, при която кечистите премятат тялото на опонента си, хващайки го през гу??ата, с идеята да спрат притока му на въздух.

Двойното премятане от този вид стана популярно покрай кечиста Гробаря (The Undertaker), който го направи за първи път на мач преди 20-тина години. Яростта и зрелището на тези хватки издигнаха спорта, или по-скоро ??оу-програмата в култ.

Марк Уилиям Калауей – човекът, който стои зад един от най-популярните прякори в кеча. Той прекрати своята кариера като супер-звезда в последен зрелищен друбой в Орландо. Съперник на Гробаря бе??е Роман Рейнс.

Пътят на Калауей като кечист приключи със загуба, на която ритуално хвърли своите ръкавици, ??апка и наметало в средата на ринга. Това означава??е край за хилядите му почитатели по цял свят, следили неговите изяви от 1990 година насам.

На 52-годи??на възраст Марк Калауей потвърди, че той е единственият зад името Гробаря и всичките различни персонажи, които са свързани с този прякор. До 1994-та витаят слуховете, че има още един Гробар, но фал??ив (The Underfaker). ??стината лъсва, когато по-късно двамата се изправят един срещу друг. Оказа се, че това е братовчедът на Марк Калауей – Брайън Лий.

Объркването около мистерията, наречена Гробаря, е това, че той е част от световната кеч организация (World Wrestling Entertainment) 27 години.

А кой всъщност е Гробаря?

Страховита класика – винаги облечен в черно.

Роден на 24 март 1965 в Хюстън, Тексас. Той се отличава с талант, докато тренира американски футбол и баскетбол. Учи спортен мениджмънт, но напуска училище, за да се фокусира върху състезателната си кариерата. Целта му тогава е да стане професионален баскетболист в Европа, но се захваща с борба.

Считан е за феномен.

Прави дебюта си в Световния ??ампионат по борба (WWE) под името Тексас Червения (Texas Red). През 1989-та се присъединява към Шампионата на суперзвездите (WWF) и дебютира през 1990-та под името Кейн Гробаря (Kane the Undertaker).

По-късно Кейн отпада от името и друг борец започва да се нарича така. Така стартира славният път на най-дългата кариера на кечист в историята.

23 победи в „Кеч мания“, включително 21-на поредни (от 24 март 1991 г. до 6 април 2014 г.), и две загуби – от Брок Леснар и в прощалния си мач срещу Роман Рейнс.

Калауей е женен 3 пъти – за Джоуди Лин (от 1989-та до 1999-та), след това за Сара (2001-ва до 2007-ма) и за настоящата си съпруга – Ми??ел МакКуул. ??ма общо 4 деца – син от първия брак, две дъщери от втория и още едно момче от последната си съпруга.

Неговият образ на ринга прие метаморфози – от зловеща и извънземна персона в началото на 90-те към Лорда на тъмнината от края на миналия век.

В последните години на кариерата си той добива по-чове??ки облик, но винаги дегизиран в страховити дрехи. Многобройните му победи го прославиха като най-мразовития характер в Министерството на нощта.

Образът на Американското ло??о момче се появява в началото на новото хилядолетие – връхлитайки на ринга на своя мотор.

Голямото зло се завръща след 2001-ва, а Мъртвеца се събужда през 2004 година. Оттогава е известен и като Феномена. До тази година бе??е известен и още като Последния престъпник (The Last Outlaw).

Марк Калауей сложи край на една ера, която събуди реакциите на феновете и на Световната асоциация по кеч.

„Никога повече няма да има Гробар“ – заяви Марк Калауей в свой туит след мача. – „Нека моето наследство почива в мир“.

??зточник: https://sportnamasa.com/pogrebahme-grobarya/