Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Подновяват строежа на  Колежа през лятото!

Подновяват строежа на Колежа през лятото!

29-05-2017 Росен АНГЕЛОВ

Довър??ването на стадион „Христо Ботев“ ще бъде приоритет за новия собственик на канарчетата, разбра „Тема Спорт“. В момента съоръжението стои недоизградено, а от 3 години отборът играе домакинските си мачове на базата в Коматево. Клубът събори „Христо Ботев” в края на 2013-а, като новото съоръжение трябва??е да бъде построено изцяло до лятото на 2015 година. Това обаче не се случи - в средата на 2014-а строителството бе замразено, като на груб строеж бяха завър??ени само две от трибуните.
Нещата около Колежа обаче може да се променят в близко бъдеще. Според гореща информация на „Тема Спорт” в последните дни са се водили разговори на най-високо ниво по този въпрос. Очаква се строителните работи по стадиона да бъдат подновени през лятото. Сериозни източници твърдят, че с тях може да се заеме малко над 40-годи??ен бизнесмен, който е пряко свързан с друг клуб. ??мето му е сензационно. Развръзка по казуса предстои през юни и ако всичко се развие по начертания план, строителните дейности ще бъдат подновени в края на лятото.
Следващите дни ще са доста динамични за Ботев. Клубът ще има нов собственик след Общото събрание. То е насрочено за 2 юни, петък. Очаква се тогава мажоритарният пакет акции да премине от ръцете на фенското сдружение ПФК Ботев 1912 в тези на Георги Самуилов. Бизнесменът бе ангажиран с част от осигуряването на издръжката на клуба през цялата настояща кампания, въпреки че през пролетта се отказа от дяловете си. Той винаги откликва??е на призивите за помощ на управата. Неговото желание също е повече средства от бюджета на клуба да отиват за довър??ването на Колежа, отколкото за взимането на нови футболисти, които да прибират големи заплати.
Сериозните разговори за подновяването на строителството на „Христо Ботев“ е поредната добра новина за запалянковците на жълто-черните след спечелената Купа на България и факта, че Георги Самуилов отново ще поеме цялостната издръжка на клуба. Не е изключено обаче в Ботев да се появи и друга, много по-силна фигура, която на първо време да са заеме с доизграждането на стадиона.