Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Поискаха пак фалит на Левски

Поискаха пак фалит на Левски

08-09-2019 Тема спорт

Новото ръководството на Левски явно все още не може да оправи батака на "Герена" от последните години. Дружеството НР.Х БВ е подало молба до Софийски градски съд Левски да бъде обявен в несъстоятелност, съобщи sportal.bg. Това се е случило на 3 юли 2019 година. Фирмата твърди, че сините й дължат пари. На 27 август 2019 година е имало закрито заседание по заведеното Търговско дело, след което съдът е излязъл със следното разпореждане към НР.Х БВ: Закрито/разпоредително заседание от 27.8.2019". Резултат: Без движение - с разпореждане. В 1-седмичен срок от съобщението - уточнете какво искате от съда - решение за откриване на производство по несъстоятелност или осъждане на ответника да плати претендираната сума - с нарочна молба", се казва в постановлението на магистратите. Все още не е ясно каква стъпка са предприели от въпросната фирма към клуба.
Припомняме, че това е трето подобно искане за 2019 г. Преди това същата молба към Софийски градски съд отправиха мениджърът Николай Жейнов и компания за чартърни полети. Ръководството на Левски обаче бързо реши тези проблеми и молбите бяха оттеглени. Предстои да видим как ще се развие този казус.
Собствеността на "Герена" се смени през януари, а това бе официализирано на Общото събрание на клуба на 6 март, когато стана ясно, че новият притежател на мажоритарния пакет акции на клуба е Георги Попов - дясна ръка на Васил Божков в НОВЕ Холдинг. В началото на годината новите босове направиха редица плащания, с които спасиха клуба от фалит. Сред тях бяха и просрочени плащания към септември 2018 година, заради които клубът бе наказан с 200 хиляди евро от УЕФА и бе под угрозата да бъде изваден от евротурнирите. В крайна сметка до посочената дата от "Герена" платиха нужните около 1 милион евро и евроцентралата ги допусна в ЛЕ.
Преди около месец изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че от клуба възнамеряват да пуснат доклад, с който да покажат какво е финансовото състояние на клуба и то значително се е подобрило от началото на годината.