Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Преговарят с австрийци за спонсор

Преговарят с австрийци за спонсор

17-10-2020 Тема спорт

Строителна компания може да разшири партньорството си с Левски

Левски е на крачка да закърпи силно разклатеното си финансово състояние, защото ръководството е на финалната права за осигуряването на генерален спонсор. Става въпрос за познатата австрийска компания „Щрабаг“ (Strabag), която вече беше рекламодател на „Герена“ преди няколко години и логото й стоеше на сините екипи като второстепенен спонсор, пише Блиц. В момента сектор А на „Герена“ носи името на концерна. Сега предстои подписването на нов договор между двете страни. Нещо повече - мощната строителна фирма ще дава повече пари отпреди. Според информацията става въпрос за 3.5 милиона лева на сезон. Именно поради тази причина „Щрабаг“ ще е не само рекламодател, а генерален спонсор на Левски. Това е най-голямата строителна компания в Австрия и сред най-мощните в Европа. Има активен бизнес в Австрия, Германия, всички държави в Източна и Югоизточна Европа, на някои пазари в Западна Европа, Арабския полуостров, както и в Канада, Чили, Китай и Индия.
От Левски вече няколко пъти обявиха, че очакват до края на месеца да подпишат с две компании, които да осигуряват по-голяма част от годишния бюджет на клуба. Така сериозните финансови проблеми ще бъдат разрешени. Засега от „Герена“ обаче не разкриват повече подробности – нито за имената на бъдещите си партньори, нито за сумите, които ще дават. Очаква се сред големите рекламодатели да бъде и букмейкърска къща.
В момента Левски съществуват благодарение на феновете си и така е почти от началото на годината. Сега сила набира кампанията за членски карти. Именно с парите от нея в момента се покриват оперативните разходи на клуба.