Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Преизбраха Дафовска

Преизбраха Дафовска

16-10-2020 Тема спорт

Екатерина Дафовска ще продължи да изпълнява функциите на председател на Българската федерация по биатлон. Легендата получи категорично доверие от клубовете, които взеха участие в извънредното Общо събрание на централата вчера. Олимпийската шампионка от Нагано 1998 поиска вот на доверие от колегите си, след като в последната година бе нападната и обвинявана остро от доскорошния национал Красимир Анев. 33-годишният самоковец дори заяви, че докато тя е начело на федерацията, за него няма място в спорта.
В крайна сметка вчера Дафовска получи 12 гласа „за“ и само един „въздържал се“. На събранието присъстваха представители на 13 от общо 15 клуба в страната, които членуват във федерацията. Решението им идва логично, предвид че биатлонът успя да стъпи на крака, а Владимир Илиев бе избран за Спортист №1 на България за 2019-а.
За първи път в ръководството на БФ Биатлон влезе действащ спортист. Димитър Герджиков бе сред гласуваните в Управителния съвет, след като състезателите от националния отбор проведоха избор помежду си за техен представител в ръководството, каквито са препоръките и на международния съюз IBU. Така в УС влязоха Екатерина Дафовска, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Цветан Цочев, Таня Панева, Момчил Добрев, Милуш Иванчев и Димитър Герджиков.
В момента националите са на първи лагер на сняг в Австрия, на глетчера в Дахщайн. Най-добрите ни биатлонисти се завръщат в България във вторник, след което през ноември ще продължат подготовка във Финландия с новите треньори Александър Касперович и Виталий Норицин. Междувременно от IBU обявиха променената декемврийска програма за началото на Световната купа. Преди Коледа първите два старта ще са в Контиолахти (Фин), следвани от два кръга в Хохфилцен (Ав).