Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Премиерът: Не искаме да имаме  нищо общо с този футболен съюз

Премиерът: Не искаме да имаме нищо общо с този футболен съюз

18-10-2019 Тема спорт

Министър-председателят на България Бойко Борисов говори пред медиите в Брюксел, след като взе участие в заседанието на Европейския съвет, в което с лидерите на другите държави обсъди дългосрочния бюджет на ЕС и Брекзит. Премиерът отново захвана темата за случващото се в българския футбол. Той категорично заяви своята позиция, че БФС има правото да държи начело Борислав Михайлов и „100 години“, но правителството отказва да работи с него. Случайно или не, след изказването на Борисов оставка хвърли и вицепрезидентът на футболната централа Атанас Фурнаджиев. Може би защото до онзи ден Борисов споменаваше само Михайлов, а вчера говори за „този футболен съюз“.
„Какво мисля по футболните теми? Ние взехме адекватно решение: правителството повече не иска да има нищо общо с този футболен съюз. Полицията си арестува тези, които са провокаторите, прилага си закона, повдигат им се обвинения. Оттам нататък спортно-техническите качества си има кой да ги обсъжда. Като гледам дебатите по телевизията, в който и град да е, там искат стадион. И на кого да го дадеш този стадион, когато го построиш? Затова казах – от нашето правителство толкова! Ако се променят, тогава можем пак да разговаряме. Колко пъти говорехме за детско-юношески спорт, за това с какво можем да помогнем? Аз мога да кажа кой да е президентът на съюза (БФС), колкото имам правото да избера президент на държавата. Това, че не искам да се ангажирам с този президент... Ако искат да му взимат оставката, ако искат - да не му я взимат. Но с него ние няма да работим. Ако искат да си го държат още 100 години. Той е там много, много преди аз да съм премиер. И е избран от неговата партия, затова е тази защита явно“, каза премиерът.
Борисов коментира и темата с расизма и нападките на английските медии срещу България: „Поговорете малко с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Вие, нашите журналисти, ги попитайте те колко расистки прояви имаха във Великобритания и какво направиха? Идете ги попитайте. Вие сте умни и красиви, така че можете да ги накарате да си признаят“, каза премиерът.