Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Проблемът за Литекс не са загубите, а празният стадион

Проблемът за Литекс не са загубите, а празният стадион

23-07-2014 Росен АНГЕЛОВ

Литекс започна по ко??марен начин новия сезон. Спъна се в първите си две сериозни препятствия – Дьо??гьор (0:2) и ЦСКА (0:1). Като прибавим и последния му мач от миналата кампания в Ловеч, който също бе загубен с 0:1 от Левски, то натрупването става сериозно. Оказва се, че Литекс е в серия от три поредни загуби на своя стадион без дори да отбележи гол. Но по-притеснителното би трябвало да е друго. Отливът на публика в домакинските мачове на тима, който става все по-отчетлив. Привържениците, които подкрепиха Литекс в двубоите му с Левски (0:1), Дьо??гьор (0:2) и ЦСКА (0:1) бяха общо не повече от 4500!?
През предходната кампания посещаемостта на домакинските срещи на ловчанлии продължи да пада, въпреки че в определени моменти от първенството отборът бе с реални ??ансове да се бори за титлата. Не случайно се стигна до ситуация, в която гостуващата публика бе по-многобройна от домакинската. Справка – пролетната визита на ЦСКА в Ловеч. В неделя се получи същото – 1700 привърженици на ЦСКА и 1000 на Литекс.
В крайна сметка, ако няма кой да ти идва на мачовете, ако няма кой да ти се радва и да оценява труда, който полага??, и успехите, които постига??, всичко до известна степен се обезсмисля. Тук е мястото да се отбележи и че билетите за срещите на Литекс са може би най-евтините в цялата А група. Е, щом отборът събира по 1000 ду??и на мачовете с ЦСКА и Левски, колко ще дойдат на срещите с Марек и Хасково?
По този въпрос трябва да помислят в Ловеч. Другото е по-лесно.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар