Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Пушката с план за бъдещето  на волейбола в България

Пушката с план за бъдещето на волейбола в България

26-04-2020 Тема спорт

Ще имаме професионалист, изцяло ангажиран с работата при подрастващите, доволен е Любо Ганев

Евгени Иванов-Пушката ще има основна задача да работи за бъдещето на българския волейбол. По думите на президента на федерацията Любо Ганев бившият централен блокировач, който бе избран за председател на комисията за детско-юношески волейбол и през септември ще стане изпълнителен директор на това направление, ще трябва да представи 5-годишен план за работа на подрастващите. Именно по неговия модел ще трябва да се развиват следващите поколения играчи, които да навлязат в националните отбори и да изградят новия имидж на най-успешния ни колективен спорт.
„Тъй като привлякохме партньор, подпомагащ конкретно детско-юношеския сектор, можем да си позволим да запълним първата позиция. Евгени Иванов беше избран за председател на комисията за детско-юношески волейбол и, считано от септември тази година, той ще поеме също функцията изпълнителен директор по това направление. Създаването на такава щатна позиция ще ни позволи да имаме професионалист в областта, изцяло ангажиран със задачата, и ще работи по точките от нашата програма, касаещи волейбола при подрастващите“, заяви Ганев. Той допълни, че за него е важно партньорите на федерацията да знаят всеки даден от тях лев за какво отива и дори по някакъв начин да бъдат въвлечени активно в част от дейностите.
Едни от първите задачи пред Иванов ще бъдат именно да изготви план за развитие на детско-юношеския волейбол в България през следващите 5 години, да подготви бюджет за това направление във федерацията и да подготви маркетингова стратегия за привличане на още партньори, които да го подкрепят финансово, както и конкретните инициативи, формулирани в плана.
„Впечатлени сме от скоростта и ефективността на действията на федерацията и в частност на Любо Ганев. Само седмица след подписването на договора между БФВ и Garitage Park вече имаме решение за формиране на отделно направление детско-юношески волейбол и избиране на изпълнителен директор на това направление. Евгени Иванов е изключително подходящ човек за тази позиция и доказал се професионалист. Надяваме се, че ще е успешен и в тази нова длъжност. Със сигурност ще може да разчита на нашата подкрепа“, заяви Атанас Гаров, управляващ партньор на Garitage Investment Management и член на УС на Левски.