Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-03-2012 Разследват стрелбата за нови 270 000 лв

Разследват стрелбата за нови 270 000 лв

13-03-2012 Тема спорт

От днес Българската федерация по спортна стрелба е със спряно финансиране, но това не се отнася и за клубовете, научи Гонг.

След като от Министерството на физическото възпитание и спорта не признаха изразходването на 170 000 лева от централата със ??еф Камен Ши??манов, то сега Гонг научи, че нови 270 хиляди лева може да се окажат неправомерно усвоени и нецелесъобразно изразходвани.

Със заповед от тази сутрин спортният министър Свилен Нейков спира финансирането на БФСпортна стрелба, но клубовете ще продължат да получават своите пари. Това е следствие промяна в наредба Н-1 от 28 февруари, според която вече министърът на физическото възпитание и спорта има правомощия да прекрати подпомагането на централите, но да продължи и то директно да финансира клубовете, за да могат състезателите и олимпийците ни да продължат с нормалната си подготовка.

Федерацията по спортна стрелба късно снощи е внесла документите си към Министерството на физическото възпитание и спорта, с които цели да защити изразходваните от нея нови 270 хиляди лева, научи Гонг.

Малко преди крайния срок снощи ръководителите са предоставили документацията, която вече е в ??нспектората, където ще бъде разгледана дали наистина средствата са усвоени правомерно или не. В следващите дни се очаква становището на експертите, като техният доклад ще бъде адресиран до министър Свилен Нейков. ??менно от този доклад зависи как ще се процедира, след като преди??ната сума от 170 000 лева не бе защитена.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар