Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

07-01-2021 Решено: Зингаревич взима 99% от акциите на Ботев Пд

Решено: Зингаревич взима 99% от акциите на Ботев Пд

07-01-2021 Тема спорт

Вчера паднаха всички пречки руснакът Антон Зингаревич да стане новият собственик на Ботев Пловдив. Фенското сдружение, което държи 60% от акциите на клуба, взе решение да прехвърли дяловете си на мастития бизнесмен. Но това не е всичко. Организацията направи постъпки и за закупуването на 39% от книжата на Ботев, които са собственост на ТЦ ИМЕ АД. Те също ще бъдат предоставени на Зингаревич. В момента тече трескаво подготвяне на договорите за прехвърлянето на дяловете. Именно затова бе изместено и Извънредното общо събрание на клуба. То трябваше да се проведе днес, но бе отложено за 20 януари, сряда. Именно тогава официално ще се случи и встъпването на Зингаревич като собственик на жълто-черните.
„Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“ овласти управителния съвет на клуба да подпише договор с фирма на г-н Антон Зингаревич за прехвърлянето на 60% от акциите на ФК Ботев Пловдив АД. Решението бе взето с мнозинство от над 80% след продължило над 3 часа онлайн събрание на Сдружението. Очаква се окончателното решение на г-н Зингаревич за придобиването на акциите. Предстои изготвянето на самия договор от юристите на двете страни. По тази причина Общото събрание на ПФК Ботев АД, предвидено за 08.01, ще бъде изместено на резервната дата 20.01.2021г.
С друго свое решение Сдружението като обществена институция, съхраняваща ботевизма, гласува за активизиране на усилията за закупуването на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД - в несъстоятелност. След проведена нова среща на ръководството на Сдружението със синдика на изпадналото в несъстоятелност дружество Сдружението заплати задатък от 8% от исканата сума от 110 000 лева и има срок до средата на февруари да заплати пълната сума. Инициативата е координирана с кандидат-инвеститора в клуба г-н Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба.
Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място правят клуба значително по-интересен за потенциални партньори и е дългожелана цел на всички милеещи за Ботев. В тази връзка в близките дни Сдружението ще информира ботевистката общественост как да се включи в набирането на средствата“, се казва в официално съобщение на фенската организация.


Неделев с тежка контузия

Наред с все по-добрите финансови новини, които изскачат около Ботев, вчера спортно-техническият щаб на канарчетата получи кошмарна вест. Звездата на отбора ще пропусне всички мачове от пролетния дял на шампионата. Причината е, че контузията в коляното му е сериозна и ще трябва да се подложи на операция. Тя ще се извърши още днес.
„Тодор Неделев ще пропусне оставащите мачове до края на настоящия сезон.
Това установи направеният преглед, който констатира скъсана предна кръстна връзка. Капитанът на канарчетата ще претърпи операция, а очакваният срок за възстановяване е около шест месеца“, се казва в съобщение на клуба.
Неделев получи контузията в края на есенния полусезон. Първоначално се смяташе, че тя не е сериозна и дори халфът игра с нея в един двубой. Явно обаче това е усложнило много ситуацията и се е стигнало до неблагоприятната развръзка.
Новината за национала е много неприятна за Ботев. Така клубът хем няма да може да го продаде по време на зимната пауза, хем няма да може да го използва и през пролетта. Договорът му изтича през лятото и все още не е ясно дали ще подпише нов.