Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

28-02-2018 Рилски спортист поиска оставката на Глу??ков!

Рилски спортист поиска оставката на Глу??ков!

28-02-2018 Тема спорт

Всеки един негов ден начело на федерацията е катастрофа, ??ван Ценов трябва да го смени, изригна Петър Георгиев

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев открито поиска оставката на ??ефа на родната федерация по баскетбол и легенда Георги Глу??ков. Според него единственият българин, играл в НБА, трябва да се оттегли от поста, тъй като не служи в интерес на спорта. Вчера босът на самоковци даде брифинг в пресклуб „България” заедно с треньора на тима Людмил Хаджисотиров и директора Борислав Чилингиров.
„Федерацията води политика на фаворизиране на определени клубове. Начинът, по който бе определен домакинът на финалната среща за купата (Велико Търново), ме кара да мисля, че има вме??ателство на вън??ни фактори. Когато ръководството на федерацията се поддава на такъв натиск, тогава с него няма как да постигнем някакви успехи. На??ето желание бе финалът да бъде на приемливо място и за двата отбора, защото искахме да закараме 250-те деца, които тренират в на??ата ??кола, на мача и да се насладят на този празник. Трудно е, когато едни деца трябва да пътуват 600 километра в двете посоки в рамките на един ден. Така няма как да се развива баскетболът у нас. За мен Георги Глу??ков взе напълно безпринципно ре??ение и от днес нататък свалям доверието си към него. Този човек се подиграва с баскетбола. Федерацията допусна едно безпрецедентно сливане на два отбора по средата на сезона с обяснението, че така щяло да се помогне на българския баскетбол. Както и сами виждате, там всеки ден пристигат нови играчи и нови треньори от чужбина, а мястото за българските играчи става все по-ограничено. За съжаление с това ръководство мъжкият баскетбол смело е тръгнал по стъпките на женския. Георги Глу??ков не се интересува от развитието на българския баскетбол, не е помогнал на нито един малък отбор по време на управлението си, а федерацията се ръководи крайно зле и с всеки изминал ден положението става все по-ло??о и катастрофата се задълбочава”, изригна Георгиев.
Като потвърждение на думите си той използва оставката на Треньорската комисия и поредицата скандали и отворени писма в последните месеци. „Самият факт, че цялата Треньорска комисия си подаде оставката и никой не даде смислен отговор, е показателен. Няма федерация. Срещу Глу??ков и ??ван Ценов има??е недобро отно??ение от един от ??ефовете на отборите. По тази причина г-н Ценов си подаде оставката. Той е честен и справедлив човек. Ако ме попитат, единственият човек, който може да ръководи федерацията в тази ситуация е точно той - ??ван Ценов. Глу??ков всеки един ден оттук нататък като ??еф е катастрофа за федерацията и за българския баскетбол”, каза още босът на Рилски спортист.