Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-08-2017 Румънска приказка в Стара Загора

Румънска приказка в Стара Загора

13-08-2017 Тема спорт

Драго?? Фърчулеску (крило, 28 г.) и Серджиу Негруц (нападател, 24 г.). Доскоро тези две имена бяха непознати в България. От този сезон обаче двамата румънци са част от състава на Берое, а през миналата година те отново са играли заедно, но в местния Пандури. Фърчулеску и Негруц споделиха пред Диема спорт впечатленията си за България, живота в Стара Загора и на??ия футбол, започвайки да пи??ат своята нова приказка.
„Като дете имах много енергия. Майка ми и баща ми искаха да ме въведат в спорта. Опитахме много неща - карате, плуване, но те не ми харесваха. Насочих се към футбола, когато бях на 7. От тогава играя само футбол“, споделя Негруц.
„Винаги съм казвал, че ре??ението не е било мое. Роден съм с този талант“, добавя Фърчулеску.
В търсене на ново предизвикателство двамата румънци избират България, а не малка роля за пристигането им в Стара Загора изиграва треньорът Александър Тома??.
„Чувствам се много добре. Това е първият ми престой в отбор извън Румъния. Това е ново предизвикателство за мен и мисля, че направих добър избор с Берое”, казва нападателят.
„Дойдох тук, защото треньорът ме иска??е. Това е най-важното нещо. Също така исках да играя извън Румъния“, добавя крилото.
„Знам, че тимът е печелил купа преди 4-5 години. Попитах доста хора за Берое, преди да дойда тук, и те ми казаха добри неща. Мисля, че този уикенд ще спечелим дербито, което е важно и за нас, и за на??ите фенове“, споделя Негруц.
„Треньорът ми се обади. Той ми каза, че е гледал видео с мен и ме желае в състава си. Това е причината, която ме накара да дойда тук. Наставникът е млад и много амбициозен. Ние сме нов отбор. Започваме да играем по-добре. Спечелихме последния си мач и според мен ще играем по-добре и по-добре и ще вървим нагоре“, казва Негруц.
Двамата са категорични, че животът в България не се различава толкова много от този в Румъния.
„Знаех, че Румъния и България си приличат. Знаех някои големи футболисти от миналото. Стоичков например. Бях чул много добри неща за страната и за Берое. Радвам се, че съм тук“, добавя още Негруц.
„??мам приятел в София - Серджиу Бу??. Той ми е казвал добри неща за България, когато играе??е в ЦСКА. Това, което харесвам тук, е, че когато играе?? у дома, има 6-8 хиляди ду??и на стадиона. В Румъния не е така. Понякога има мачове с по 100 зрители на трибуните“, казва още нападателят.
„Освен Бу?? познавам и Ро??у. Тримата играехме заедно в Клуж, когато бяхме юно??и, след това и в първия отбор. Радвам се, че сега Бу?? е тук. След това аз дойдох в Берое, а после и Ро??у отиде в Левски. Сега сме близо един до друг и мисля, че ще мога да ги посещавам, защото приятелите ми липсват. Знам и за Козмин Моци и Ке??ерю. Те са добри играчи, национали“, казва още Негруц.
„Знам една дума на български. Тя е в ума ми сега. Това е „мъртъв”. Това е от времето, когато играех с Валентин ??лиев и Емил Гъргоров в Крайова. Тогава, винаги когато бях изморен, те казваха - ей, ти си „мъртъв, мъртъв”. За мен бе??е добре, че съм играл с тези футболисти. Те бяха добри професионалисти“, споделя Фърчулеску.
Негруц вече откри сметката си за Берое. „Той вече отбеляза един гол. Надявам се да има още много, защото благодарение на тези голове ще се изкачим нагоре в класирането. Но мисля, че ще отбележи 10-12 гола“, заяви още крилото.
„Не знам дали ще мога да вкарам повече голове от него. Надявам се да мога да давам асистенции на нападателите, защото това е работата ми“, добавя Фърчулеску.