Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Сакалиев: Нужен е играч, който да дърпа отбора напред

Сакалиев: Нужен е играч, който да дърпа отбора напред

13-01-2020 Тема спорт

Стойко, как очакваш да се развие пролетта на ЦСКА?
- На този етап прави впечатление, че селекцията е съвсем скромна. Явно в клуба искат да запазят основата и да опитат да надградят. Аз продължавам да си държа на мнението, че на ЦСКА му липсва изявен нападател. Нужно е да се намери човек, който да раздвижи атаката. Това е основният проблем, поне според мен. Ахмедов не съм го следил в детайли, но е логично да предположим, че щом е привлечен от ЦСКА, значи са видели качества в него. Но така или иначе е необходим по-класен играч, който да дърпа отбора напред. Хубавото поне е, че зимната селекция не е мащабна. Няма смисъл да си пълниш отбора с футболисти, които не правят разлика.
Подкрепяш ли решението Крушчич да остане начело?
- Добре е, че беше оставен на поста. Трябваше да му се даде възможност да се докаже. Разбира се, той няма много време. Никой няма да го чака дълго, ако няма добри резултати. Необходимо е веднага да разгърне своите качества, за да се постигне това, което всеки очаква.
Какво е необходимо да се подобри в играта на отбора?
- Нужна е повече агресия. В доста от мачовете не виждах достатъчно желание от страна на футболистите. Освен това ЦСКА трябва да е отборът, с който се съобразяват другите, а не обратното. ЦСКА е задължен да показва атакуващ футбол, без страх. Тези елементи до голяма степен липсваха през есента. Отделно имаше постоянно въртене на треньори и играчи. Това разваля концентрацията на всички в състава, а и самото ръководство в един момент започва да се колебае кой е правилният ход. Трябва да се сложи край на тези рокади. Вече е нужно да се изгради по-стабилен колектив.
Доста се говори, че Соу може да бъде продаден през зимата. Подходящ ли е моментът за трансфер?
- От гледна точка на футболист мога да кажа, че всеки иска да направи трансфер. От гледна точка на клуба - те ще искат да го задържат, за да помогне напролет. Аз смятам, че Соу е нужен на ЦСКА. Ако има равностоен човек, който да го замести - тогава може да се стигне до продажба. Но има ли такъв? Важното е да се прецени и мотивацията на самия Соу. Ако той не иска да остава, тогава трансферът е задължителен. Няма никакъв смисъл да държиш насила играч. Това няма да е от полза за никого.
Отписана ли е титлата за ЦСКА?
- Мен са ме учили в ЦСКА да не се отказваме докрай. Дори да изглежда безнадеждно, ако имаш теоретичен шанс, трябва да се бориш. Въпросът е тази борба да я има, а не да цари безразличие. Ясно е, че ЦСКА никога не може да се примири с поддържаща роля в първенството. Ако потенциалът на отбора бъде развит през пролетта, може и да се получат нещата. Иначе смятам, че купата трябва задължително да бъде спечелена.
Какви са впечатленията ти от конкуренцията?
- Лудогорец няма какво да ги коментираме, ясно е, че са пред останалите по бюджет, ниво на състава, визитка на треньора... Левски с Хубчев успяха да сглобят приличен отбор. Очаквам той да се завържи дълго на поста. Локо Пловдив пък живее в най-добрите си времена от времето на Георги Илиев като собственик. И все пак не виждам как Локо ще задържи мястото си в тройката напролет. Предвид и колко основни футболисти ги напуснаха, няма как да продължат да са същият фактор. Да, ще имат избухвания, но няма да е същото като през есента. Очаквам с нетърпение шампионата, за да видя как ще тръгне ЦСКА и докъде ще стигне.