Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Свиват пари за нови през зимата в Левски

Свиват пари за нови през зимата в Левски

09-10-2019 Тема спорт

Силните хора в Левски ще намалят значително обема на бюджета за зимна селекция. Важните хора в ръководството не са особено доволни, че треньорът Петър Хубчев не налага голяма част от привлечените през лятото играчи. Босовете от "Герена" отделиха немалко средства за попълнения на фона на практиката досега да се привличат свободни агенти. За двама от чужденците са платени сериозни пари, като лидер в това отношение е Найджъл Роберта. За привлечените като свободни агенти играчи са дадени високи комисиони, а всички те повишиха доста перото за месечни заплати.
В Левски към този момент няма никакви забавяния на месечни възнаграждения и това е за първи път от много собственици на клуба назад във времето. И това на фона на регулярните вноски по покриване на различни по вид и обем задължения. Според хора от "Герена" глобалната задлъжнялост, след като новото ръководство придоби акциите, е намаляла с повече от два пъти. А тогава изпълнителният директор Павел Колев заяви, че Васил Божков, който го покани в Левски, е наследил дългове в размер на около 30 милиона лева. В момента сумата, която остава да се погаси, е около или по-малко от половината. Но клубът няма притеснения да влиза в преговори с контрагенти и доставчици.
Явно това ще се отрази на зимната селекция и луди пари за трансфери няма да се плащат, въпреки все по-ясното изоставане от Лудогорец като ниво на играчите, а от там и на отбор. Твърде вероятно е сините да натиснат на летния пазар догодина, но дали тогава ще се изсипят торби с пари за нови качествени футболисти, ще се реши в края на първенството. На "Герена" очакват доклади от треньорите и скаутите в дългосрочен план и няма да се привличат футболисти, които са предложени от агенти в последния момент.