Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Свикват извънреден конгрес на БФС

Свикват извънреден конгрес на БФС

18-10-2019 Тема спорт

Гласеният за заместник на Боби хвърли оставка и призова останалите да го последват

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, който бе гласен за заместник на Борислав Михайлов, изненадващо хвърли оставка. През февруари следващата година ще има извънреден конгрес на централата. „Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 година“, обяви Фурнаджиев.
На днешното заседание на Изпълкома на БФС ще бъде определен временно изпълняващ президент. След оставката на Фурнаджиев и факта, че Йордан Лечков е в предизборна кампания, поста трябва да заеме третият вице – Михаил Касабов. Той съобщи, че ако това се случи, ще свика веднага извънреден конгрес, но няма да се кандидатира на него.