Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

10-02-2018 Скандал заради Белаид до??ъл в повече на Букарев

Скандал заради Белаид до??ъл в повече на Букарев

10-02-2018 Тема спорт

Ситуацията с Аймен Белаид е била една от последните капки, които са прелели ча??ата на търпението на Асен Букарев, който подаде оставка като спортен ??еф, или по-точно като мениджър и координатор на спортно-техническата дейност в клуба. Връщането на защитника преди Нова година бе доста изненадващо за всички, които следят отблизо ситуацията на „Герена“. Още тогава подозренията относно, меко казано, странния трансфер паднаха върху Асен Букарев, тъй като бе ясно, че Делио Роси не е запознат с качествата на Белаид. Защитникът мина кратък пробен период, след което от клуба официално го представиха като ново попълнение. Тази сделка ще??е да мине леко встрани, ако не се бе случило и напускането на Димитър Пиргов. Специалисти и фенове са категорични, че българинът има повече качества от Белаид за поста централен защитник и тези два трансфера са против логиката. От Малта Букарев заяви, че лично Делио Роси е имал последна дума по привличането на Белаид. Мотивировката на италианеца – трябва му още един централен защитник със силен ляв крак. Пиковият момент – трагичните изяви на Белаид в контролата с Флориана, завър??ила 2:2, са отприщили атаките към Букарев, както от страна на вис??естоящи хора от „Герена“, така и от медии и привърженици. Още тогава бив??ият вече координатор по спортните въпроси е взел ре??ение – или ще изчисти правата и задълженията си в разговор със собственика, или ще напусне. В крайна сметка се случи второто – в четвъртък оставката на Букарев бе приета и той вече не е част от Левски.
Ситуацията с Белаид е показателна за случващото се на „Герена“. ??нтересното е, че вече никой не носи отговорност за селекцията на сините, тъй като Делио Роси тънко се измъква от нея. Той винаги натъртва, че просто задава параметри и характеристики на необходимите му състезатели, а след това клубът му ги осигурява и той само ги тренира.