Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

13-02-2020 Спасиха два родни клуба

Спасиха два родни клуба

13-02-2020 Тема спорт

Спартак Варна и Ботев Гълъбово засега вързаха бюджета

Два от втородивизионните клубове ще продължат участие въпреки обтегнатата финансова ситуация. Спартак Варна и Ботев Гълъбово са били под угрозата да не започнат пролетния дял, но това ще се случи по план. Соколите гостуват на Хебър в неделя от 14:00 часа, а Ботев посреща Пирин Бл на "Трейс Арена" в събота от 12:30 часа.
Ситуацията в Спартак обаче остава тежка. Клубът е трябвало да плати до вчера нужните такси към БФС за съдии, глоби, картотекиране на нови футболисти и други належащи разходи. Иначе Спартак е нямало да получи разрешение за участие във втория дял. Вчера обаче представители на феновете в УС заедно с други соколи са се самоорганизирали и са поели инициативата за събиране на нужните средства. Свързвали са се с фирми рекламодатели, които са решили да помогнат, отделни фенове също са дарили определени суми и в средата на деня въпросната сума е била събрана. След това са платени таксите и задълженията към БФС. Новите футболисти ще могат да бъдат картотекирани и отборът ще може да продължи битката за оцеляване във Втора лига.
"Финансовата ситуация в клуба не е благоприятна и оттук нататък само чрез своите фенове Спартак може да оцелее. Призоваваме всеки истински сокол да се включи и да помогне на клуба с каквото може. Неведнъж сме показвали, че когато сме задружни, можем да преминем през всички предизвикателства!", обявиха в страницата на Спартак във Фейсбук.
Ботев Глб пък върза бюджета поне до края на сезона. Клубът ще има нов спонсор до края на седмицата и по този начин ще продължи участие в първенството. Община Гълъбово също ще помага със средства. Ботев беше пред отказване, но след серия разговори тимът ще бъде финансово обезпечен.