Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Спас Русев намерил пари да довър??и стадиона

Спас Русев намерил пари да довър??и стадиона

08-10-2017 Тема спорт

Собственикът на Левски Спас Русев е планирал в бюджета за следващата година сериозна сума за инфраструктурни проекти. Босът на сините планирал тепърва да направи от стадион „VIVACOM Arena - Георги Аспарухов“ по-приятно за посещение място и изобщо не смятал да спира с досега направеното. След сондажи с потенциални спонсори и инвеститори е ре??ено стадионът все пак да добие завър??ен нов вид, без сега??ната трибуна да се събаря. Да припомним, че преди около година Русев нееднократно заяви, че според чуждестранни консултанти моделът на изграждане на „Герена“ е сгре??ен и далеч по-рентабилно би било новият сектор А отново да бъде съборен и да се започне нов строеж с други планове.
??деята на силните хора от „Герена“ е старите сектори да бъдат събаряни поетапно, но след като има достатъчно гаранции, че финансирането няма да бъде под въпрос, както се случи при ръководството на ??во Тонев. За това са настояли и привърженици на Левски, които са били категорични, че няма да допуснат нови протакания, замразявания и отлагания във времето, особено що се отнася до сектор Б.
Спас Русев бил категоричен, че няма да прави половинчати работи и ако ще вър??и нещо, ще го прави като хората. Шефът се ентусиазирал и покрай добрите за него новини около притежанието на „Виваком“ и особено от раздвижването на левскарската общност след мащабната лятна селекция и назначаването на Делио Роси за треньор.
Южната трибуна, както и северната – сектор Г, ще бъдат изградени от олекотени конструкции и ще бъдат приближени до официалния терен.
Предвижда се или през зимната пауза, или най-късно през лятото на следващата година съблекалните и прилежащите към тях помещения да бъдат преместени в сега??ния сектор А. Едва тогава и журналистическата ложа ще започне да функционира по предназначение.
Началниците на Левски са успокоили някои от акционерите, че лятната селекция и скъпият треньор не се отразяват сериозно на бюджета и това не се прави със заемни средства. Това е реакция на искането на извънредно Общо събрание на акционерите с цел изясняване на финансовата ситуация и прозрачен бюджет. Синият клуб плаща редовно дълга си към НАП, както и към други кредитори. Няма ги своеобразните опа??ки пред кабинета на Красимир ??ванов, който преди време се оплака, че някой от кредиторите може всеки момент да хлопне кепенците на клуба.


Подменят администрацията

Нови хора се очаква да започнат работа в Левски до Нова година. Това важи както за оперативното ръководство, така и за по-нис??ите кадри. Не е сигурен за работата си дори изпълнителният директор Красимир ??ванов – Универсиадата. Ясно е, че ще се обяви конкурс за човек на мястото на Диана ??ванова, доскоро??ен втори изпълнителен директор.
Търси се нов маркетинг директор, който да работи на мястото на напусналия вече Асен Василев. В клуба искат максимално бързо и компетентно това звено да заработи на високи обороти, за да се поднесат на запалянковците възможно най-много възможности за подаръци около Коледните и новогоди??ни празници.
Паралелно с това вървят и непрекъснати кастинги за нови кадри в детско-юно??еската ??кола. Важна дума по назначаването на треньори в академията ще имат Делио Роси и неговият италиански екип.
Единствено няма да се пипат юридическите дела на ПФК Левски. С тези въпроси отново се занимава екип на адвокат ??во ??вков, син на легендата Кирил ??вков, който в момента е член на надзорния съвет на клуба.
Административната сграда на „Тодорини кукли“ пък ще претърпи основен ремонт. В момента щаб-квартирата на Левски е в окаяно състояние.


Форсират отварянето на музея

Клубният музей на Левски, който трябва??е да бъде отворен преди около година, е на финалната права, съобщиха от клуба. От сдружението „Сини сърца“, които имаха едно място в Управителния съвет на сините при преди??ното ръководство, не са се отказали от идеята да стопанисват музея и работят по план с настоящия собственик Спас Русев. Привържениците обаче срещат изключителни трудности при откупуването на някои артефакти с голяма историческа за левскарите стойност. ??здирването на такива също е много трудно. На този етап няма развитие около придобиването на фланелката, с която Георги Аспарухов вкара легендарния си гол на „Уембли“. Екипът допреди 2 години е бил притежание на един от фен клубовете на Уест Хем в Лондон, след което е бил откупен от българин за голяма петцифрена сума.


Правят още един терен

Още един тренировъчен терен трябва да бъде изграден до стадиона. Това ще е на мястото на сега??ния сектор Б. Когато северната трибуна бъде съборена, ще се използва и паркингът откъм улица „Тодорини кукли“, както и парцелът, останал от преди??ната автомивка. Бив??ият собственик на клуба ??во Тонев бе платил и поръчал за скици и планове за ново затревено игрище, а настоящият собственик ще използва тази строителна документация.
В момента терените за тренировки на представителния тим и детско-юно??еската ??кола са крайно недостатъчни. Не е ясен и статутът на бунгалата до стадиона. Бив??ият собственик Тодор Батков не един и два пъти надава??е вой до небесата, че въпросните бунгала са предназначени за прелюбодействие и не може да се пребори административно да влезе във владение на земята и там да изгради още един футболен терен.


Феновете искат ново озвучаване

Привържениците на Левски все по-сериозно поставят въпроса пред ръководството да бъде направено ново озвучаване на стадиона, макар и като временен вариант. В момента уредбата, особено в сектор В, е като на автогарата в Силистра преди 30 години – не се чува почти нищо, трудно се разпознава дали се съобщава за жълт картон или за смяна. Като това особено важи за мачовете с по-висока посещаемост и ??умна обстановка.
В последните месеци при ръководството на ??во Тонев клубът плаща??е по 1000 лева на мача на близка до ??ефа фирма за ползване на подвижни дискотечни озвучителни тела и чуваемостта бе прилична, като на някои мачове дори привържениците избираха списъка с песни. Сега обаче се ползват само стационарните високоговорители.