Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Станка е Примата, но класиката си е класа

Станка е Примата, но класиката си е класа

07-04-2014 Хари ЛАТ??ФЯН

В последните 7 години българската борба се отъждествява с едно име – това на Станка Златева. Скромното момиче от Кру??аре, което донесе на страната най-големите успехи и поддържа??е огъня в спорта през този период. Дори 20 месеца отсъствие от тепиха не оказаха влияние върху представянето й, още при първият голям турнир, в който взе участие. Класата е вечна, казват специалистите, и имат право.
Но когато говорим за класа и за борба, няма как да си затваряме очите и да си кривим ду??ата. Защото тази максима важи в пълна сила и за Армен Назарян. Човекът, който бе №1 като спортист и остана такъв и като треньор. Двукратният олимпийски ??ампион, който продължава да налага своя агресивен стил на борба, вече в ролята си на наставник.
Под негово ръководство класиците изживяват ренесанс. Миналата година бе ??во Ангелов, който никога не бе печелил злато в кариерата си. Но грабна две поредни титли и стана спортист на годината. Сега дойде реда и на Александър Костадинов. Момче, което явно ще върви по стъпките на „Батко ??вчо”. Което също не знае??е какво е злато, че дори и финал, но само до събота. Когато съдбата му тръгна в друга посока. Какво да кажем за Любомир Димитров? Миналата година контузия го спря от медала, но тази – съдбата си върна. Резултати, постигнати в отсъствието на Ангелов, Явор Янакиев и Елис Гури. Какво ли да очакваме, когато и те са в състава, вече за световното в Та??кент? Със сигурност атрактивна и агресивна борба, която няма как да не носи след себе си и отличия.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар