Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Стоилов: Преди година ни казаха, че  ще получим лиценз за евротурнирите

Стоилов: Преди година ни казаха, че ще получим лиценз за евротурнирите

25-06-2017 Тема спорт

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде голямо интервю за sportsdaily.ru, в което коментира изваждането на отбора за жребия за Лига Европа и битката с Лудогорец.
„През 2016-а ЦСКА се обедини с Литекс, което позволи на ЦСКА да се върне в елита. Същото лято БФС ни даде препоръки как процесът да премине правилно, за да не може от УЕФА да ни правят спънки при бъдещо евроучастие. Бяхме информирани, че ако спечелим място на международната сцена, УЕФА няма да ни постави прът в колелата и спокойно ще получим лиценз за евротурнирите. Преди две седмици получихме документ, че УЕФА и БФС допускат ЦСКА до участие в Европа. Но преди това - на 29 май, генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис е изпратил лично писмо до БФС, в което пи??е, че ЦСКА няма право да играе в Лига Европа”, каза Стоилов.
„Обжалвахме в КАС в Лозана. Там на 16 юни на??ите адвокати се срещнаха с представители на УЕФА. ?? те ни казаха: „УЕФА няма проблем с участието на ЦСКА, можете да се включите в евротурнирите”. В КАС, разбира се, бяха изненади - защо изобщо обжалваме, при положение че нямаме проблем с УЕФА, тъй като УЕФА не се меси в евроучастието ни?! След това бяхме поканени на жребия за Лига Европа. ?? 10 минути преди началото му стана ясно, че ЦСКА няма да участва! Оказа се, че същият онзи Теодоридис преди жребия е изпратил писмо до БФС, което потвърждава ре??ението от 29 май - че на ЦСКА се отказва участие в евротурнирите. 10 минути преди началото ние сме извадени и е вкаран Дунав. Ре??ението е взето много бързо и е прецедент! Обжалвали сме в КАС и чакаме ре??ение. Никакви комисии в УЕФА не са се събирали, за да вземат това ре??ение”, подчерта Стоилов.
„Мога да кажа само, че това е лично ре??ение на Теодоридис. ЦСКА е най-големият клуб в България, но някои отбори са много притеснени, че след 10 години зати??ие, ние сме преродени. По тази причина започват подводни течения - по такъв начин постъпи и УЕФА. Още повече че искат да ни извадят за три сезона”, каза още Стоилов.
„Това означава, че ако станем ??ампиони, пак няма да може да участваме в евротурнирите. Поне такова е ре??ението на УЕФА към този момент. А всичко това е изгодно за Лудогорец, който има и политически „гръб”, добавя още Стоилов.
„??маме много добър отбор, но трябва да подсилим още една-две позиции и да засилим конкуренцията. Нужно е да разполагаме с голям и силен състав и ще изместим Лудогорец от върха. Не ни притеснява това, че имат подкрепа. Основната стратегия пред ЦСКА е да развием академията и да налагаме българи”, отбеляза още Стоилов.